Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/4483/tarptautine-elektroninio-turinio-problematikai-skirta-konferencija/spausdinti/

Tarptautinė elektroninio turinio problematikai skirta konferencija

Publikuota: 2006-05-24 13:58
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Tarptautinėje konferencijoje bus nagrinėjama teisinė, praktinė ir akademinė internetinio turinio problematika bei jo reguliavimo galimybės

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba ir advokatų kontora „Norcous & Partners“, kartu su Vilniaus universiteto teisės fakultetu kviečia į tarptautinę elektroninio turinio problematikai skirtą konferenciją „Digital Content: a Modern Fairy Tale or the Old King in the New Clothes“.

Konferencijos rengėjai pažymi, kad tradicinius teisinius rėmus peržengusi elektroninė erdvė kelia vis daugiau rūpesčių, nes joje darosi vis sunkiau užtikrinti tradicines teisines vertybes – teisę į autoriaus teisių bei prekės ženklo apsaugą, taip pat teisę į apsaugą nuo orumo ir garbės pažeidimo. Internetinio turinio problematika tampa vis aktualesnė savo prekės ženklą internete pristatančioms kompanijoms, elektroninės žiniasklaidos turinio kūrėjams bei vartotojams, interneto paslaugų tiekėjams, kompanijoms, teikiančioms paslaugas internetu bei privatiems asmenims.

Tikintis paskatinti efektyviau ieškoti bendrų internetinio turinio reguliavimo sprendimų, ši problematika konferencijoje bus nagrinėjama įvairiais aspektais – teisiniu ir realios verslo praktikos, taip pat etiniu ir socialiniu. Konferencijos dalyviai susipažins su naujomis elektroninio turinio reguliavimo bei jo apsaugos galimybėmis, galės palyginti teorinius ir praktinius internetinio turinio problematikos aspektus Lietuvoje ir kitose Europos šalyse; čia taip pat bus pristatytos naujausios skaitmeninio turinio technologijos.

Pranešimus konferencijoje skaitys šį turinį reguliuojančio valstybinio sektoriaus, taip pat verslo, elektroninės žiniasklaidos bei akademinės aplinkos atstovai. Čia dalyvaus kviestiniai pranešėjai iš užsienio valstybinių ir tarptautinių institucijų bei kompanijų - Europos Komisijos Informacinės visuomenės ir žiniasklaidos generalinio direktorato, Didžiosios Britanijos ryšių reguliavimo tarnybos, elektroninės žiniasklaidos portalo DELFI, Suomijos bendrovės NOKIA bei Suomijos advokatų kontoros Roschier Holmberg.

Konferencijoje diskutuojamos temos aktualios elektroninio turinio kūrėjams, įmonių vadovams, teisininkams, rinkodaros bei informacinių skyrių vadovams.

Konferencija įvyks 2006 m. birželio 7 d. viešbutyje Reval Hotel Lietuva, esančiame adresu Konstitucijos pr. 20, Vilniuje. Renginio pradžia – 8 val. 30 min. Dalyvavimas konferencijoje nemokamas.

Jau dabar galima susipažinti su pranešėjų sąrašu ir konferencijos programa.

Apie savo ketinimą dalyvauti pranešti elektroninio pašto adresu Laura.Jeglinskaite@norcous.lt (išankstinė registracija būtina). Dalyvių skaičius ribotas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!