Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/4473/sekmadieni-per-lnk-iskilminga-nacionalines-pazangos-premijos-teikimo-ceremonija/spausdinti/

Sekmadienį per LNK – iškilminga Nacionalinės pažangos premijos teikimo ceremonija

Publikuota: 2006-05-23 16:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Nacionalinė pažangos premija, VšĮ

Sekmadienį, gegužės 28-ąją, LNK transliuos iškilmingiausią metų renginį - Nacionalinės pažangos premijos laureatų paskelbimo ceremoniją. Tiesioginė Nacionalinės pažangos, dar kitaip vadinamos lietuviškąja Nobelio premija, teikimo ceremonija bus tiesiogiai transliuojama iš Vilniaus universiteto Teatro salės. Ceremonijos metu bus įteiktos trys 70 tūkst. litų vertės pažangos premijos – Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos.

Tai bus pirmoji tiesioginė televizijos transliacija iš Teatro salės per visą keturių šimtų metų Vilniaus universiteto istoriją. Nacionalinės pažangos premijos ceremoniją pradės VU rektorius akademikas Benediktas Juodka, renginį ves aktorius Rimantas Bagdzevičius, jame dalyvaus ir oficialus Vilniaus Rotušės ceremonmeisteris Saulius Pilinkus.

Ceremonija bus transliuojama ne tik iš Teatro salės, bet ir iš universiteto Mažosios aulos, kurioje kaip tik lemtingus sprendimus priims Nacionalinės pažangos premijos komitetas. Beje, auloje dar 18 amžiuje pažangiausiems moksleiviams buvo dalinami karaliaus medaliai, iškilmės dalyvaudavo puošniai apsirengusi LDK diduomenė.

Specialiai televizijos transliacijai VU Sarbievijaus kiemelyje bus pastatyta penkių metrų aukščio skulptūra, atkartojanti Nacionalinės pažangos premijos apdovanojimų skulptūrėlę – tetraedroną, simbolizuojantį bendradarbiavimą tarp mokslo, verslo ir meno visuomenės pažangos vardan.

Renginyje gros Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, vadovaujamas Donato Katkaus, su orkestru dainuos Virgilijus Noreika, choras „Jauna muzika“, specialų pasirodymą su orkestru rengia Andrius Mamontovas ir kt.

Į ceremoniją Teatro salėje pakviesti trys šimtai kviestinių svečių - patys svarbiausi ir iškiliausi Lietuvos žmonės – Prezidentas, Ministrų kabinetas, aukštųjų mokyklų rektoriai, Nacionalinė pažangos premijos komiteto nariai ir ekspertai, mokslininkai, kultūros veikėjai, verslininkai. Visi svečiai pakviesti į iškilmingą renginį atvykti laikantis iškilmingoms progoms tinkamo cravate noire aprangos kodo.

Iškilmingiausia metų LNK transliacija – šį sekmadienį 20.00 val. tiesiogiai per LNK.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!