Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/44670/prasidejo-europos-egzaminas-internete-ar-uzteks-4-minuciu-laimeti-ipad/spausdinti/

Prasidėjo „Europos egzaminas“ internete: ar užteks 4 minučių laimėti „iPad“?

Publikuota: 2014-05-05 11:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Internete startavo „Europos egzaminas“. Norintys pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungą (ES), kviečiami iki gegužės 11 d. spręsti egzamino užduotis socialiniame tinkle „Facebook“ ir laimėti planšetinį kompiuterį.

Pasak organizatorių, šansų laimėti turi visi, nes „Europos egzaminą“ internete sudaro klausimai iš įvairių sričių – nuo ES aktualijų, politikos, istorijos ar geografijos iki svarbių įvykių Lietuvai, pavyzdžiui, mūsų šalies narystės ES dešimtmečio bei artėjančio euro įvedimo.

„Praėjusiais metais daugiau nei 3 tūkst. dalyvių „Facebook“ svetainėje iš viso skyrė 205 valandas užduotims atlikti. Greičiausias dalyvis į klausimus atsakė per 4 minutes. Šiais metais taip pat kviečiame išbandyti savo jėgas ir užduotis atlikti ne tik greitai, bet ir teisingai“, – kalbėjo „Europos egzamino“ koordinatorius Vytenis Kviklys.

Sukčiauti sprendžiant egzaminą internete organizatoriai nerekomenduoja – žinias reikės parodyti ir be kompiuterio. 10 geriausiai užduotis internete atlikusių dalyvių bus pakviesti dalyvauti egzamino finale 2014 m. gegužės 23 d. „Europos namuose“ Vilniuje, kur ir paaiškės, kam atiteks planšetinis kompiuteris.

Nuo 2010 m. organizuojamas „Europos egzaminas“ vyksta ne tik internete. Gegužės 9 d. švenčiant Europos dieną egzamino užduotys bus raštu sprendžiamos Lietuvos mokyklose, viešojo ir privataus sektorių organizacijose, aukštosiose mokyklose, bibliotekose ir pan.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!