Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/44446/bilo-geitso-patentas-pades-apsisaugoti-nuo-vaizdo-stebejimo-kameru/spausdinti/

Bilo Geitso patentas padės apsisaugoti nuo vaizdo stebėjimo kamerų

Publikuota: 2014-04-18 12:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Visai neseniai „Google“ leido kiekvienam norinčiam JAV gyventojui įsigyti akinius „Google Glass“ (nors akcija tęsėsi vos vieną dieną, akiniai buvo žaibiškai išpirkti). Tai reiškia, kad žmonių, kurie gali viską ir visur filmuoti, padaugėjo. Apskritai, vaizdo stebėjimo kamerų aplink mus diegiama vis daugiau ir daugiau. Kas gi mus apsaugos nuo „viską matančios akies“? Bilas Geitsas.

Vienas iš „Microsoft“ įkūrėjų užpatentavo „aptikimo ir atsako į nepageidaujamą sekimą, pasitelkiant vaizdo kameras, sistemą“. Ši technologija veiks bet kuriame įrenginyje, turinčiame kamerą ir ekraną.

Bilo Geitso patentas padės apsisaugoti nuo vaizdo stebėjimo kamerų

Sistemos veikimo principas numato, kad išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio kamera pastebės optinius vaizdo stebėjimo įrenginius ir, juos aptikusi, informuos vartotoją, pakeisdama vaizdą ekrane.

Kaip Bilas Geitsas siūlo sužinoti apie sekimo priemones? Patente nurodyta keletas algoritmų: pavyzdžiui, kamerą bus galima atpažinti pagal jos išvaizdą arba judėjimo pobūdį bei kurią pusę ji yra nukreipta. Tiesa, ar vartotojui bus patogu nuolat rankose turėti mobilų įrenginį ir viską stebėti su įjungta kamera, klausimas lieka atviras.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!