Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/44417/foursquare-savaite-kas-taps-vilniaus-meru/spausdinti/

„Foursquare“ savaitė – kas taps Vilniaus „Meru“?

Publikuota: 2014-04-16 21:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Balandžio 16 d., švenčiama tarptautinė „Foursquare“ diena. Visame pasaulyje inicijuojami masiniai „flashmobai“ ir kitos akcijos į kurias įsijungia įvairūs „Foursquare“ sistemoje užsiregistravę objektai – kavinės, muziejai, parduotuvės, biliardo klubai ir t. t. „Foursquare“ dienos proga, balandžio 16–23 dienomis, Vilniuje ir visoje Lietuvoje šią dieną prasideda ir ketvirtoji „Foursquare“ savaitė.

Populiarinant „Foursquare“ geo-socialinį tinklą, ši akcija pirmą kartą inicijuota 2011 metais Vilniuje. Balandžio 16 (angl. „four“ – keturi, „square“ – kvadratas, taigi keturi kvadratu – 16), startavusi iniciatyva virto tikru premijų lietumi, kurio metu daugybė barų, kavinių, restoranų, klubų ir daugelis kitų pamėgtų vietų septynioms dienoms įjungia ypatingas „Foursquare“ premijas ir specialius pasiūlymus.

„Foursquare“ savaitė – kas taps Vilniaus „Meru“?

Mobilūs kuponai, dovanėlės ar nuolaidos šią savaitę įteikiami visiems „Foursquare“ vartotojams, vos tik jiems pasižymėjus save (angl. „Check-in“). 20 % nuolaida ledų porcijai, nemokamas kavos puodelis ar net rezervuota vieta automobiliui stovėjimo aikštelėje – skirta patiems ištikimiausiems. Visas premijas siūlančias vietas galima jau dabar rasti pažymėtas „Foursquare Explore“ skiltyje, pasirinkus „Specials“.

„Foursquare galima įvardinti socialiniu tinklu, nemokamu virtualiu gidu ir interaktyviu žaidimu viename. Ši priemonė padeda ne tik matyti, kur laiką dabar leidžia tavo draugai ir bičiuliai, kokios naujos vietos aplink ar kurios populiarios, bet ir savotiškas žaidimas dėl „Foursquare“ Mero karūnų, išskirtinių ženklelių ir nuolaidų bei malonių staigmenų“, – teigia „Foursquare“ savaitės organizatorius, Vytautas Juzėnas.

Pasak V. Juzėno, tai puiki galimybė pažinti įprastas vietas kitaip, programėlės pagalba atrasti savąjį miestą iš naujo ir netgi tapti jo Meru! „Foursquare“ vartotojai kasdien ne tik dalinasi rekomendacijomis, džiaugiasi lojalumo premijomis, tačiau kartu turi galimybę rinkti taškus bei pelnyti išskirtinius „Foursquare“ ženkliukus – savo kolekciją galima papuošti išskirtiniu ES ženkleliu ar net pelnyti Rygos miesto ženklelį.

Šiuo metu galima rasti net kelis šimtus įvairiausių „Foursquare“ ženkliukų, kiekvienas jų „atrakinamas“ atlikus tam tikrą užduotį – lankantis sporto klube, bėgiojant parke ar minant dviračio pedalus. Kai kuriems jų atrakinti prireiks ir draugų pagalbos. „Foursquare Swarm“ ženklelis atsirakins vienu metu, toje pačioje prisiregistravus mažiausiai 50 „Foursquare“ vartotojų, o norint pelnyti NASA atradėjo ženklelį, jau tektų skristi net į kosmoso platybes!

„Foursquare“ savaitės metu, kaip ir kasmet, „Check-in“ paspaudimas virs ir bilietu į teatrą, muziejų ar dailės galeriją, taip pat ir gardžiu obuolių pyragu ar net didžiuliu kalnu grietinėlės! Nuo šiandien, Vilniečiams ir miesto svečiams bus siūloma ir išskirtinė galimybė pasinaudoti ir virtualiu Vilniaus miesto žemėlapiu.

Turizmo informacijos centro kuruojamas „Explore Vilnius“ gidas žada atskleisti neatrastas Vilniaus vietas ir pasakoti jų nepaprastas istorijas kiekvienam Vilniaus miesto atradėjui. Jeigu norite sužinoti apie „Foursquare“ daugiau, tereikia atsisiųsti nemokamą programėlę savo išmaniąjame telefone ir pradėti ja naudotis!

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!