Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/44410/moksleiviai-raginami-kurti-socialine-reklama-apie-elektronikos-atliekas/spausdinti/

Moksleiviai raginami kurti socialinę reklamą apie elektronikos atliekas

Publikuota: 2014-04-16 10:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pavasarį kimbame į aplinkos gražinimo darbus, tad atliekų tvarkymas tampa itin aktualia tema. Skatindama Lietuvos jaunimą kūrybiškiau pažvelgti į atliekų rūšiavimą, Elektronikos platintojų asociacija (EPA) skelbia naują konkursą: „Aš rūšiuoju elektroniką! O tu?“. Moksleiviai raginami sukurti atliekų rūšiavimo svarbą atspindinčią kompiuterio ekrano užsklandą. Geriausių darbų autoriai bus apdovanoti puikiais prizais.

Ne paslaptis, jog technologijos – kasdienė moksleivio rutinos dalis. Kompiuteriai, planšetės keičia ne tik tradicinį mokymąsi, bet ir kūrybą. Klaviatūra atstoja pieštukus, o lapą – kompiuterio ar planšetės ekranas. Konkurso „Aš rūšiuoju elektroniką! O tu?“ metu piešti ar dirbti kompiuteriu mėgstantys moksleiviai turės galimybę atskleisti savo kūrybinius įgūdžius. Konkurso organizatoriai lauks IT priemonėmis sukurtų darbastalio užsklandų, kuriose pagal konkurso reikalavimus turi atsispindėti su aplinkosauga susijusios problemos. Anot Elektronikos platintojų asociacijos direktoriaus Manto Varaškos, konkursu siekiama, kad moksleivių sukurtos užsklandos atspindėtų projekto „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ tikslus. Stambios ir smulkios elektronikos, baterijų bei dujošvyčių lempų atliekos turi būti tvarkomos atsakingai, jas atnešant į specialius EPA konteinerius. Būtent ši aplinkosaugos tematika privalo atsispindėti moksleivių kūrybiniuose darbuose.

„Ekrano užsklandos konkursu norime paskatinti jaunimą teisingai rūšiuoti atliekas ir labiau domėtis aplinkos saugojimo svarba. Moksleiviai yra ta visuomenės dalis, nuo kurios prasideda ne tik įpročių kaita, bet pagrindas Lietuvos ateičiai. Tikimės, kad socialiai atsakingas jaunimas atskleis savo požiūrį ir paragins savo darbais keistis ir kitus“, – apie konkursą pasakoja M. Varaška. Užsklandos (angl. desktop wallpaper) – pirmas vaizdas, kurį pastebime savo kompiuteryje, kasdien jų parsisiunčiama itin daug, tad vėliau Lietuvos moksleivių sukurtus autorinius darbus bus galima nemokamai parsisiųsti į savo kompiuterius.

Konkurse dalyvaujantys moksleiviai turės galimybę ne tik tobulinti savo įgūdžius, bet ir sulaukti pripažinimo. Už įdėtas pastangas ir kūrybingas mintis apie atliekų rūšiavimą jaunieji specialistai bus apdovanoti EPA narių įsteigtais prizais. Vertindami kūrybiškumą, konkurso temos atitikimą ir originalumą, ekologiškos užsklandos konkurso komisija, skirs po dvi pirmąsias, antrąsias ir trečiąsias vietas pagal 5–8 ir 9–12 klasių moksleivių amžiaus grupes. Nugalėtojai bus apdovanojami EPA, jos narių ir socialinių partnerių skatinamaisiais prizais Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijoje, Vilniuje.

Užsklandos skaitmeniniu formatu turi būti pateiktos iki gegužės 5 dienos, tad kiekvienas kviečiamas suskubti ir parodyti savo gabumus.

Užsklandų konkurso organizatoriai – Elektronikos platintojų asociacija (EPA) ir socialiniai partneriai: Lietuvos viešosios bibliotekos, Lietuvos žurnalistų sąjunga, dienraštis „Lietuvos žinios“, Lietuvos paštas, Mykolo Romerio universitetas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!