Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/4276/ka-zinai-apie-zaidimus/spausdinti/

Ką žinai apie žaidimus?

Publikuota: 2006-05-02 12:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Didžiausiame ir populiariausime lietuviškame portale apie žaidimus „Games.lt“ prasidėjo interaktyvus „BenQ“ žaidimas, truksiantis net 21 dieną. Žaidimas vyksta standartiniu „Trivia“ principu, o jo dalyviai turi galimybę laimėti net 8 kompanijos „BenQ“ įsteigtus prizus. Kiekvieną dieną portalo lankytojams pateikiamas vis kitas klausimas ir galimi atsakymų variantai. Pasirinkę atsakymą dalyviai žymisi jį pas save ir tokiu būdu bando surinkti 21 teisingą atsakymą. Konkursui baigiantis dalyviai sudėlios gautas raideles eilės tvarka ir gaus kelių žodžių loginę seką, apibūdinančią vieną svarbesnių kompiuterinės žaidimų istorijos etapų.

Nors nauji klausimai pateikiami kasdien, prisijungti prie dalyvių galima bet kada, kol vyks konkursas, nes visi anksčiau buvę klausimai yra prieinami portalo lankytojams. Pagrindinė konkurso misija - supažindinti žaidėjus su jų aistra - žaidimais. Daugelis žmonių žaisdami mėgstamą žaidimą net nesusimąsto, kokią istoriją turi pats žaidimas, ar visa jį kūrusi industrija. Dažnai nepastebimi šalutiniai veikėjai, išskirtiniai žaidimų bruožai, jo sudedamosios dalys.

Šiuolaikinius žaidimus garsina ryškiausios Holivudo žvaigždės, garso takelius kuria plačiai žinomi kompozitoriai, scenarijus kuria pripažinti scenaristai ar rašytojai. Šiendien žaidimų pramonė glaudžiai susijusi kone su kiekviena pramogų sfera, žaidimai kuriami remiantis kino filmais, litertūros kūriniais ar net apie pop žvaigždes, iš scenos perkeltas į virtualią realybę. O visa tai prasidėjo prieš beveik 50 metų, kai vienas fizikas sukūrė paprastą stalo tenisą primenantį žaidimą ir linksmino juo savo laboratorijos lankytojus. „Games.lt“ ir „BenQ“ tikslas rengiant šį žaidimą atskleisti įdomesnius industrijos faktus ir paskatinti žaidėjus žvelgti į savo pomėgį ir aistrą plačiau. Būtent todėl, paskutiniąją konkurso dieną kai bus skelbiami nugalėtojai, bus publikuotas ir papildomas straipsnis, uždarantis konkursą. Jame bus pateikti ne tik teisingi atsakymai, bet ir platesnis jų aprašymas, minėtų įvykių įtaka tolimesnei žaidimų industrijos ir kultūros raidai, papildomi faktai ir t.t.

Pasitikrinti savo žinias, o gal net ir laimėti puikų „BenQ“ prizą galite ir jūs. Konkursas www.games.lt tęsis iki gegužės 10 dienos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!