Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/42551/prezidente-apdovanojo-pazangiausias-ziniu-ekonomikos-imones/spausdinti/

Prezidentė apdovanojo pažangiausias žinių ekonomikos įmones

Publikuota: 2013-12-10 19:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“

Prezidentė apdovanojo pažangiausias žinių ekonomikos įmonesGruodžio 9 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė „Žinių ekonomikos įmonės 2013“ apdovanojimus įmonėms „Etronika“, „Statga“, „Aurika“ ir „Gaumina“. Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimas įteiktas bendrovei „App Camp“.

„Žinių ekonomikos įmonių“ nominantų sąrašas, jų laimėjimai įrodo, kad lietuviai sugeba ne tik dalyvauti pasaulinėje ekonomikoje, bet ir lyderiauti. Jūsų išradimų pritaikymo ir pardavimo rinkų geografija liudija, kad prekė su užrašu „sukurta Lietuvoje“ yra paklausi, vertinama ir kokybiška“, – sveikinimo kalboje sakė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pažangiausia aukštųjų technologijų įmone už ateities technologijų sprendimus kasdieniniam gyvenimui ir bankininkystei pripažinta „Etronika“.

Siekiant atkreipti dėmesį į inovacijų svarbą tradicinės pramonės srityje pažangiausiomis tradicinės pramonės sektoriaus įmonėmis pripažintos net dvi bendrovės:

Įmonė „Statga“ už novatoriškų sprendimų taikymą tradicinėje lietuviškoje pramonės šakoje bei įmonė „Aurika“ už Lietuvoje naujų technologijų taikymą bei inovacijas poligrafinės produkcijos gamyboje.

Pažangiausia ir labiausiai Lietuvai nusipelniusia paslaugų sektoriaus įmone už išugdytą inovatyvių jaunų Lietuvos įmonių kartą pripažinta „Gaumina“. Specialus „EKSMOS“ grupės įsteigtas apdovanojimas ir 10 000 litų piniginis prizas atiteko įmonei „App Camp“, kuriančiai mobiliąsias aplikacijas ir sprendimus, taip pat skatinančiai profesionalų, jaunimo ir mokslininkų bendradarbiavimą.

„Ieškant įkvėpimo teigiamiems pokyčiams visada yra svarbu pavyzdys, todėl asociacijai „Žinių ekonomikos forumas“ yra ypatingai malonu matyti anksčiau apdovanotų įmonių verslo sėkmę ir pasiekimus. Šie pavyzdžiai rodo, kaip pasitelkiant sukauptas žinias bei iniciatyvą, galima išplėtoti aukštą pridėtinę vertę kuriantį, didelį plėtros potencialą tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose turintį verslą“, – teigia „Žinių ekonomikos forumo“ Tarybos pirmininkas Haroldas Brožaitis.

Dalyvauti „Žinių ekonomikos įmonės 2013“ rinkimuose buvo pakviesta daugiau kaip 2000 įmonių. Paskutiniame konkurso etape susirungusios įmonės: „Biotechpharma“, „Elinvision“, „Telesoftas“, „Kustodija“, „Retal Baltic“ ir „Energetikos remonto ir montavimo centras“. Sėkmingiausiai dirbančios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimo paskutiniame etape varžėsi „Amidus“, „Itero IT“ ir „Optonas“.

Įmonių pasiekimus vertino rinkimų komisija: Evaldas Budvilaitis (UAB „New Vision Baltija“), Aurimas Bakas (UAB „WoraPay“), Petras Balkevičius (UAB „Eksma“), Haroldas Brožaitis (VšĮ „Viešosios politikos ir vadybos institutas“), Rimantas Kraujalis (UAB „Eksma“), Algimantas Markauskas (UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“), Anatolijus Faktorovičius (UAB „Practica Capital“), Dovydas Varkulevičius (UAB „Versli Lietuva“).

„Žinių ekonomikos įmonės 2013“ rinkimus nuo 2004 m. organizuoja asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partneriais – „EKSMA“ grupe, UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“, UAB „Verslo žinios“, generalinis „Žinių ekonomikos įmonės 2013“ rinkimų rėmėjas UAB „Ruptela“, iniciatyvos draugai: UAB „Rubedo Sistemos“, AB „Amilina“ ir UAB „Mobiliųjų telefonų techninis centras“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!