Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/4206/naujas-ibm-poziuris-i-inovacijas-sudomino-lietuvos-verslo-atstovus/spausdinti/

Naujas IBM požiūris į inovacijas sudomino Lietuvos verslo atstovus

Publikuota: 2006-04-25 11:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Rytoj, trečiadienį, vyksianti kasmetinė IBM konferencija klientams ir verslo partneriams sudomino Lietuvos verslo atstovus. Būdama verslo vystymo ir inovacijų lydere IBM auditorijai pristatys naują požiūrį į inovacijas. Nuo šiol tai – verslo ir IT būtinybė, užtikrinanti vis naujus konkurencinius pranašumus.

Kasmetinėje IBM konferencijoje pranešimus skaitys įvairiausių verslo sričių konsultantai – infrastruktūros vystymo, programinės įrangos taikymo, tyrimų ir diegimo, duomenų saugojimo, e-Vyriausybės paslaugų plėtros, informacijos saugumo, techninės įrangos ir pan.

„Klausimas, kurį dabar visame pasaulyje savo klientams užduoda IBM, labai paprastas – kas padaro Jus išskirtinius? – sakė Rimantas Vaitkus, „IBM Lietuva“ generalinis direktorius. – Ar tai produktai, paslaugos? Gal finansinės galimybės, turima klientų bazė, tiekimo grandinė ar vadybos modelis? Ar tai prekės ženklo nauda, gal istorijos ir sukauptos patirties? IBM atsakymas labai paprastas – konkurencinius pranašumus suteikia inovacijos, teikiančios naudą. Ir IBM, integruodama savo pasaulinę patirtį, gali iš tiesų padėti įvertinti, kur nauda gali būti didžiausia.“

Naujausio 750 įtakingiausių pasaulio įmonių vadovų ir verslo lyderių nuostatų tyrimo „IBM Global CEO Study 2006“ išvados pabrėžė poreikį keistis ir atnaujinti savo veiklą. Lyderiai pabrėžė, kad augimo perspektyvas mato nebe naujuose produktuose ir paslaugose, bet vis daugiau dėmesio skiria verslo modelių ir veiklos naujovėms, nes būtent šios naujovės yra esminiai permainų mechanizmai versle.

IBM konferencijoje įmonių vadovams bus pristatytos inovacijos, kurios padės kiekvieną dieną keisti organizacijų veiklą ir skatinti verslo augimą. Tai pasakojimai ne apie naujus produktus, o apie supratimą, kaip inovacijas pritaikyti verslo modeliuose, verslo veikloje bei valdyme. Pasak „IBM Lietuva“ vadovo, nuo šiol IBM kalbės apie tokius pavyzdžius kaip rizikos valdymas realiuoju laiku ar bendradarbiavimu pagrįstas verslo sektorių vystymas.

76 proc. pasauliniame tyrime dalyvavusių kompanijų vadovų geriausiais inovacijų šaltiniais nurodė verslo partnerius ir bendradarbiavimą su klientais. Tik aštuntoje vietoje atsidūrė kompanijų tyrimų ir plėtros (R&D) skyriai, kuriuos svarbiausiu inovacijų šaltiniu įvardijo tik 14 proc. apklaustų kompanijoms vadovaujančių asmenų.

IBM konferencija „Nauji vėjai“ vyks trečiadienį, balandžio 26 dieną.

„IBM Global CEO Study 2006“ tyrimo išvadas galite atsisiųsti iš interneto.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!