Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/40095/i-artimiausia-potencialiai-gyvenama-planeta-mokslininkai-sius-animuota-gif-rinkmena/spausdinti/

Į artimiausią potencialiai gyvenamą planetą mokslininkai siųs animuotą .gif rinkmeną

Publikuota: 2013-06-19 11:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

2008 metais NASA nusprendė į kosmosą išsiųsti vieną iš šiuolaikinio meno šedevrų – „The Beatles“ 1969 metų dainą „Across the Universe“. O praėjus penkeriems metams kosmoso erdvėmis ruošiasi sklisti vienas iš šiuolaikinio interneto pamatų – animuota .gif formato rinkmena.

Žinutę antradienį išsiųs gigantiškas radijo siųstuvas – tai bus pirmas projekto „Lone Signal“ veikimo etapas. Projekto tikslas – susisiekti su nežemiškomis civilizacijomis, rašo „The Verge“.

Rinkmena bus siunčiama link planetos Gliese 526 – tai yra potencialiai gyvenama planeta, nuo mūsų nutolusi „tik“ 17,6 šviesmečių atstumu. Taigi, žinutė šios planetos paviršių turėtų pasiekti 2031 metais.

Į artimiausią potencialiai gyvenamą planetą mokslininkai siųs animuotą .gif rinkmeną

Animuotoje rinkmenoje matomas plinkantis vidutinio amžiaus vyras, besikasantis savo ausį. Rinkmenos pavadinimas – „Žmonės stebi skaitmeninį meną“. „Lone Signal“ pirmam duomenų perdavimui pasikvietė konceptualaus meno atstovą ir šios .gif rinkmenos autorių Kimą Asendorfą.

O jeigu jus išgąsdino, kad nežemiška civilizacija pagal tokią rinkmeną susidarys labai jau prastą nuomonę apie mūsų civilizaciją – stokite į eilę. Už nedidelę kainą „Lone Signal“ priims ir jūsų žinutę, kuri bus ištransliuota į kosmoso erdves.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!