Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/3827/rink-baterijas-akcijos-metu-moksleiviai-suaugusiuosius-mokys-rusiuoti/spausdinti/

„Rink baterijas“ akcijos metu moksleiviai suaugusiuosius mokys rūšiuoti

Publikuota: 2006-03-15 10:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Elektroninių mašinų perdirbimas, UAB

Prasidėjusi UAB „Elektroninių mašinų perdirbimas“ (EMP) akcija „Rink baterijas 2006“ kviečia prie jos prisijungti aplinkai neabejingas įmones, moksleivius ir kitus gyventojus. Vykstant šiai akcijai, visuomenė bus mokoma ir skatinama atsikratyti nebetinkamomis naudoti baterijomis ir akumuliatoriais pačiu naudingiausiu aplinkai būdu - metant juos į specialius konteinerius. Tokių konteinerių, įgyvendinant susitarimo su LR Aplinkos ministerija sąlygas, iki 2006 m. gruodžio 1 d. planuojama pastatyti 1250. Juos pastatyti savo tinklų parduotuvėse jau sutiko „Senukai“, „Buteka“, „Era+“. Prie akcijos noriai prisijungia ir šių elementų importuotojai: UAB „Smila“ ir Lukoševičienės IĮ.

Akcijos metu ypatingas dėmesys bus skiriamas mokyklų ir moksleivių iniciatyvoms. Moksleiviai kviečiami ne tik rūšiuoti, bet ir aktyviai skleisti šią informaciją visuomenei. Tam projekto organizatoriai sumanė net du - moksleivių iniciatyvų ir socialinės reklamos vaizdo klipų - konkursus. Šioje veikloje dalyvaujantys moksleiviai turės galimybę ugdyti savo komunikacinius, derybinius ir verslumo įgūdžius, didinti asmenines ir socialines kompetencijas. Atskiras konkursas skelbiamas ir mokytojams.

Akcijos pradžią taip pat pažymi ir specialiai projektui sukurta informacinė svetainė www.rinkbaterijas.lt. Joje galima sužinoti apie įvairių tipų baterijas, jų rūšiavimą, perdirbimą ir šių procesų reikšmę aplinkai, susipažinti su akcijos eiga, rezultatais bei galimybėmis prisijungti prie šios iniciatyvos.

„Aplinkosaugos problemų sprendimas ir švaresnės aplinkos išsaugojimas - kiekvieno visuomenės nario atsakomybė. Žmogus turi tai suprasti nuo mažų dienų, todėl akcijos metu ypač didelį dėmesį skiriame moksleiviams, kviečiame juos dalyvauti įvairiausioje su baterijų rūšiavimu susijusioje veikloje ir taip siekiame ugdyti socialiai atsakingą jaunąją kartą“, - teigė Almontas Kybartas, „EMP“ generalinis direktorius.

Daugelyje Europos šalių yra sukurtos galvaninių elementų, baterijų ir akumuliatorių surinkimo ir perdirbimo sistemos. Lietuvą tai įgyvendinti įpareigoja ir ES direktyvos. Akcija „Rink baterijas 2006“ yra svarbus projektas siekiant skatinti visuomenės ir ypač jaunosios kartos sąmoningumą. Tikimasi, kad tai ne tik padės pasivyti pažangiausias Europos Sąjungos šalis, kur kiekvienam gyventojui tenka apie 200 gr. surinktų baterijų ir akumuliatorių atliekų, bet ir stipriai prisidės prie aplinkos kokybės gerinimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!