Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/3710/naujajame-bites-salone-vilniuje-originali-menininku-akcija/spausdinti/

Naujajame „Bitės“ salone Vilniuje – originali menininkų akcija

Publikuota: 2006-03-04 14:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Sostinės mobiliųjų naujovių centru tapusį telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ saloną pristatys originali menininkų akcija. Iki kovo 10 dienos prie pat Katedros aikštės įsikūrusiame salone bus demonstruojama jaunųjų menininkų video darbų paroda „Modernusis ryšys“. Į parodą vilniečius pakvies netradicinėje erdvėje - salono Gedimino prospekte languose - demonstruojamos specialios video projekcijos. Pagrindinė parodos mintis – mobilusis ryšys atveria naujas erdves bendravimui, taip pat – ir meno idėjoms.

„Šiandien mobilusis ryšys sukuria ne tik naujas bendravimo formas, bet ir neribotas kūrybos galimybes. Tai atspindi ir salone demonstruojama originali paroda“, - sakė „Bitės“ generalinio direktoriaus pavaduotojas privatiems klientams Žilvinas Kučinskas. Pasak jo, atsižvelgiant į naują bendrovės strategiją naujasis salonas įrengtas miesto centre, kur patogiausia klientams. „Ir saloną, ir parodą atidarome pačioje Vilniaus širdyje, tad vilniečiams ir sostinės svečiams bus itin patogu susipažinti su meno ir mobiliosiomis naujovėmis“, - sakė Ž.Kučinskas.

„Moderni salono aplinka sukuria tinkamą atmosferą video darbams. Juk būtent šiuolaikiškumas, žengimas koja kojon su greitai kintančiu pasauliu ir vienija mus su „Bite“, - sakė parodos „Modernusis ryšys“ kuratorė Julija Fomina.

Vilniečiams parodoje „Modernusis ryšys“ pristatomi Eglės Budvytytės animacinis filmas „Talk to me“, Rimo Lukavičiaus video kūrinys „Linking“, Simono Slučkos kūrinys „Alio“ ir audiovizualinių menų kolektyvo „RUT RUT“ videoprojekcija. Bendra darbų trukmė – beveik viena valanda, jie bus demonstruojami visą salono darbo laiką. Salono atidarymo metu šiuos darbus gyvai pristatė VJ Lumos ir DJ Driežo tandemas, dinamiškai derindamas šiuolaikinę muziką su videoinstaliacijomis, kurios vėliau bus demonstruojamos salono languose.

Naujajame „Bitės“ salone įdiegta ir daugiau naujovių. „Tai pirmasis mūsų salonas, kuriame dirbs specialus konsultantas, kurio pagrindinė užduotis – padėti naudotis telefono aparatais, WAP, MMS, SMS ir kitomis aktualiomis paslaugomis. Ši naujovė bus itin patogi klientams, mėgstantiems konsultuotis ”gyvai“, - sakė Ž.Kučinskas.

Be to, salone galima išbandyti visas moderniausias bendrovės paslaugas ir naujoves. Čia įrengtos specialios demonstracinės vietos, kuriose galima išbandyti populiariausius telefonų modelius, nemokamai susipažinti su „Bitės plius“ paslaugomis. Norintiems pasinaudoti el. savitarnos svetaine „Mano Bitė“ skirtos kompiuterizuotos darbo vietos.

Salone įrengta ir atskira žaidimų vieta vaikams, galima paskaityti laikraščių. Keletą kartų per ketvirtį čia bus organizuojami ir renginiai klientams – pristatomos naujausios bendrovės paslaugos, organizuojamos įvairios pramogos. Specialus plazminis ekranas skirtas paslaugoms pristatyti, pramoginėms programoms ir reklaminiams filmams.

Naujoji „Bitės“ salonų koncepcija šiuo metu sparčiai diegiama visoje Lietuvoje – bendrovė jau atnaujino daugumą iš 132 savo prekybos vietų visoje Lietuvoje. Vilniuje šiuo metu veikia 19 „Bitės“ ir partnerių prekybos salonų. „Bitės Lietuva“ tinklu šiuo metu naudojasi 1,7 milijono šalies gyventojų, iš jų 54 tūkst. – kitų mobiliojo ryšio paslaugų teikėjų paslaugomis. Bendrovė pirmauja pagal numerį į jos tinklą persikėlusių klientų skaičių – „Bitės“ tinklą iki 2005 m. pabaigos pasirinko daugiau kaip 70 proc. visų šia galimybe pasinaudojusių klientų.

Parodos dalyviai:

Eglė Budvytytė studijuoja vienoje žymiausių aukštųjų meno mokyklų Europoje – Olandijos Gerrito Rietveldo akademijoje. Parodoje demonstruojamame 2004 m. sukurtame animaciniame filme „Talk to me“ („Kalbėk su manimi“) menininkė interpretuoja sąsajas tarp žmonių ir juos supančios aplinkos. Menininkė subtiliai perteikia trapius tarpasmeninius ryšius heterogeniškoje visuomenėje, kai atskirus visuomenės narius sieja nematomos gijos, kurias sunku įvardinti ir dar sunkiau pajusti. Asmeninės žmonių istorijos, atsiskleidžiančios tik bendraujant su kitu, tampa menininkės inspiracijų šaltiniu.

Rimas Lukavičius, kurio kūriniai buvo demonstruojami tarptautiniame festivalyje „Interfilm Berlin“ ir Pakistano tarptautiniame Karačio miesto filmų festivalyje, pristato video kūrinį „Linking“ („Sąsajos“). Menininkas domisi grafine animacija ir drąsiai eksperimentuoja su statiškais vaizdais, infiltruodamas į juos judančius objektus ir taip susiedamas keletą skirtingų laiko bei erdvės požiūrių kontekstų. Menininkas studijuoja Vilniaus dailės akademijos fotografijos ir medijos meno katedroje.

RUT RUT, jau gerai Lietuvoje žinomas audiovizualinių menų kolektyvas, pristato video projekciją, kurioje garsai ir vaizdai susijungia į vientisą, ritmingai pulsuojantį modernios realybės atvaizdą. Kaip teigia kolektyvo nariai, jie „žaidžia su vaizdais ir garsais“.

Simonas Slučka, Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto absolventas, ne kartą dalyvavo Kaune rengiamose videomeno parodose „VHS efektas“. Kūrinyje „Alio“ menininkas projektuoja balso kelionę telekomunikacijų labirintais, sukurdamas įsivaizduojamą vidinę tinklo struktūrą, ir kviečia žiūrovą keliauti kartu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!