Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/36194/nyderlanduose-paauglys-del-nepatikusiu-komentaru-facebook-nuzude-moksleive/spausdinti/

Nyderlanduose paauglys dėl nepatikusių komentarų „Facebook“ nužudė moksleivę

Publikuota: 2012-09-04 16:31
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

15 metų paauglys Nyderlanduose buvo nuteistas vienerius metus kalėti nepilnamečių kolonijoje, kai prisipažino nužudęs moksleivę dėl socialiniame tinkle „Facebook“ kilusio konflikto, praneša BBC.

Jinhuai K. žmogžudystės metu buvo 14 metų. Savo auką Joyce Hau, dar vadinamą Winsie, jis nudūrė jos namuose. Kitą mėnesį prieš teismą turi stoti paauglių pora, užsakiusi šį nužudymą.

Rytinio Arnhemo miesto teismas Jinhuą taip pat nuteisė už tai, kad jis mėgino nužudyti ir aukos tėvą.

Be vienerių metų nepilnamečių kolonijoje, jam gresia iki trejų metų nelaisvės vienoje psichiatrijos įstaigoje.

Teisme paaiškėjo, kad ginčas įsiplieskė tuomet, kai mokyklos draugės Polly W. ir Joyce Hau susikivirčijo dėl komentarų, kuriuos Joyce paskelbė ant Polly „Facebook“ sienos. Pasak olandų žiniasklaidos pranešimų, Polly W. ir jos vaikinas įteikė Jinhuai raštelį su aukos adresu ir jam nurodė, kada ji būna namie.

Jinhua, kurio pavardę draudžia skelbti Nyderlandų įstatymai, teisme atsiprašė už savo veiksmus. Jis tvirtino, kad jautė Polly W. spaudimą ir nesugebėjo jai nepaklusti. Ekspertai nustatė, kad jis kenčia nuo stipraus elgesio sutrikimo su psichopatijos polinkiais.

Teisėjas teismui sakė, kad ši žmogžudystė sukėlė „milžinišką šoką rajonui, miestui ir visai šaliai“.

Aukos tėvas tvirtino, kad jis neteko dukters, tuo tarpu žudikui buvo skirti tik vieneri metai nelaisvės. „Tai labai didelis skirtumas“, – žiniasklaidos pranešimuose piktinosi nužudytos merginos tėvas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!