Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/3459/vengdami-didziuju-parodu-it-specialistai-renkasi-specializuotus-renginius/spausdinti/

Vengdami didžiųjų parodų, IT specialistai renkasi specializuotus renginius

Publikuota: 2006-02-09 12:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: TD Baltic

Viena didžiausių Lietuvos informacijos technologijų (IT) didmenininkių bendrovė „TD Baltic“ surengė vienuoliktąjį kasmetinį renginį srities specialistams „Forum 2006“. Jame dalyvauja visi didieji IT gamintojai, importuojantys savo produkciją į Lietuvą.

„Didelis ir gamintojų, ir specialistų susidomėjimas tradiciniu renginiu „Forum 2006“ atspindi kintančius IT srities žmonių įpročius. Vengdami didžiųjų metinių parodų, vis labiau virstančių renginiu masėms, jie noriai renkasi į specializuotus renginius“, - sakė Ervinas Leontjevas, „TD Baltic“ direktorius.

Jo teigimu, tokie kasmetiniai renginiai specialistus traukia galimybėmis susipažinti su šviežiausiomis rinkos naujienomis ir su lygiaverčiais ekspertais aptarti rinkos aktualijas.

Trečiadienį vykusiame „TD Baltic“ renginyje dalyvavo visi didieji IT gamintojai, tiekiantys produkciją Lietuvai. Susipažinti su jų pristatomomis naujienomis, padiskutuoti bei pasiklausyti seimo nario Petro Auštrevičiaus bei Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdančiojo direktoriaus Valdo Sutkaus apie IT įtaką šalies ekonomikai ir verslui, dalyvauti seminaruose atvyko beveik 500 srities specialistų.

Pristatydamas pastarojo meto IT srities naujienas Lietuvoje, E. Leontjevas atkreipė dėmesį į išaugusį pirkėjų dėmesį kokybei. „Asmeninėms reikmėms žmonės perka nebe pirmąjį savo kompiuterį. Pasimokę iš ankstesnių klaidų, jie vis labiau vertina ne žemą kainą, bet patikimą gamintojo vardą ir kokybišką įrangą“, - sako jis.

Pasak E. Leontjevo, ir taip didelį kompiuterių populiarumą namų vartojimui toliau augins dar vieneriems metams pratęsta valstybės teikiama mokesčių lengvata.

„TD Baltic“ duomenimis, 2005 m. visa Lietuvos IT rinka augo maždaug 11 proc., Latvijos – 13 proc., o Estijos – maždaug 9 procentais.

„Mūsų augimas gerokai pralenkė bendrąjį rinkos. Įtakos augimui turėjo ir tai, kad pradėjome prekiauti papildomais, anksčiau tradiciškai elektronikai priklausiusiais produktais: televizoriais, namų kino sistemomis, MP3 grotuvais ir panašiais įrenginiais. Augimas buvo prognozuotas, todėl iš anksto tam ruošiamės ir šiemet išplėtėme savo sandėlius“, - sako E. Leontjevas.

Kasmetinis „TD Baltic“ renginys vyksta vasario mėnesį Vilniuje, Rygoje ir Taline.

„TD Baltic“ atstovauja daugiau nei 60 IT gamintojų, tarp jų - HP, „Fujitsu-Siemens“, IBM, „Acer“, „Logitech“, „Microsoft“, „Sony“, LG, „Philips“, „Avaya“, „Xerox“, „Cisco“ ir kitus.

1993 m. įkurtoje bendrovių grupėje, veikiančioje Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, šiuo metu dirba 100 darbuotojų. Pagal pardavimus „TD Baltic“ užima antrąją vietą Baltijos šalių IT didmeninėje rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!