Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/33841/vilniaus-centriniame-paste-paroda-kosmonautikai/spausdinti/

Vilniaus centriniame pašte – paroda kosmonautikai

Publikuota: 2012-04-12 13:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LR susisiekimo ministerija

Balandžio 12-ąją, minint Tarptautinę aviacijos ir kosmonautikos dieną, Vilniaus centriniame pašte atidaroma vieno žymiausio Lietuvos filatelisto Henriko Kebeikio paroda, skirta kosmonautikai.

Kelis šimtus įvairių eksponatų apjungianti paroda susideda iš keturių skirtingų ekspozicijų – „Lietuva ir kosmosas“, „Laukite mūsų Žvaigždės“, „Žvilgsnis į Mėnulį“ ir „Astronautų erdvių keliai“. Tai – kelis dešimtmečius rinkta kolekcija, kurioje eksponatai atkeliavę iš viso pasaulio.

Dešimtis prestižinių apdovanojimų įvairiose pasaulio šalyse pelniusiose ekspozicijose lankytojai galės išvysti pačių įvairiausių su kosmonautika susijusių pašto ženklų, atvirukų, vokų, nuotraukų.

Vilniaus centriniame pašte – paroda kosmonautikai

Ikonografinėje parodos ekspozicijoje „Lietuva ir kosmosas“ lankytojai galės ne tik apžiūrėti kolekcininko surinktas nuotraukas, bet ir plačiau pasiskaityti apie juose vaizduojamus žmones, įvykius.

H. Kebeikis pašto ženklus renka jau pusę amžiaus – nuo 1961 metų. Rinktis pašto ženklus jauną Kauno politechnikos instituto studentą anuomet paskatino Jurijaus Gagarino skrydis į kosmosą. Būtent žmogaus skrydžio į kosmosą tema ir dominuoja H. Kebeikio pašto ženkluose.

Kolekcininkas taip pat renka ir pašto ženklus bei atvirukus, kuriuose pavaizduoti Lietuvos ir pasaulio tiltai.

Iš viso už savo sukauptas kolekcijas H. Kebeikis yra gavęs per 80 apdovanojimų įvairiose pasaulio šalyse.

Paroda kosmonautikai Vilniaus centriniame pašte veiks iki balandžio 28 dienos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!