Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/33258/kinijoje-mobiliuoju-rysiu-naudojasi-jau-milijardas-zmoniu/spausdinti/

Kinijoje mobiliuoju ryšiu naudojasi jau milijardas žmonių

Publikuota: 2012-03-07 19:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Kinija, daugiausiai gyventojų turinti valstybė pasaulyje, visuomet buvo ir didžiausią mobiliojo ryšio vartotojų skaičių turinti šalis. Kaip rašo IT naujienų portalas „All Things Digital“, pastarųjų kiekis neseniai pasiekė naują rekordą – vieno milijardo ribą.

Kinijos Pramonės ir informacinių technologijų ministerija šių metų vasario mėnesį paskelbė, kad šalyje yra užregistruota 997 milijonai mobiliuoju ryšiu besinaudojančių žmonių, o atsižvelgiant į abonentų augimo tempus, to paties mėnesio gale jų skaičius turėtų išaugti iki milijardo. Jei šias prognozes laikysime teisingomis, vieno milijardo riba šiuo metu ne tik pasiekta, bet tikriausiai ir peržengta.

Beveik 70 % visų mobiliųjų telefonų savininkų naudojasi didžiausios telekomunikacijų bendrovės šalyje „China Mobile“ paslaugomis. Kinijoje taip pat veikia dar dvi valstybinės mobiliojo ryšio teikėjos – „China Unicom“ ir „China Telecom“, kurios atitinkamai dalijasi 20,1 % ir 12,6 % visos šalies rinkos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!