Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/3288/konkursas-informacines-technologijos-padeda-senjorams/spausdinti/

Konkursas „Informacinės technologijos padeda senjorams“

Publikuota: 2006-01-26 14:24
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Viešosios interneto prieigos taškai

2006 m. sausio mėnesį „Viešosios interneto prieigos taškų“ projekto koordinacinis centras skelbia konkursą vyresnio amžiaus žmonėms „Informacinės technologijos padeda senjorams“. Konkurso dalyviai kviečiami dalintis istorijomis, kaip jie išmoko naudotis kompiuteriais ir internetu, kaip informacinės technologijos palengvina jų kasdieninį gyvenimą.

„Mūsų projektas kaimo vietovėse įsteigė 300 viešų interneto prieigos taškų, kuriuose lankytojai gali nemokamai naudotis kompiuteriais ir internetu. Šiuo metu pagrindinis uždavinys yra paskatinti kaimo gyventojus aktyviai naudotis šia galimybe, - sako projekto koordinacinio centro vadovė Jurgita Vitkauskaitė. - Jaunimas informacines technologijas įsisavina labai greitai, tačiau norėtume, kad internetu aktyviau naudotųsi ir vyresnio amžiaus žmonės. Tikimės, kad kitų žmonių sėkmės istorijos paskatins juos nugalėti galimas naujovių baimes ir pažinti interneto galimybes“.

Konkurso dalyvių straipsniai bus publikuojami interneto portale www.vipt.lt. Portalo lankytojai galės ne tik perskaityti straipsnius, bet ir balsuoti už labiausiai patikusius.

Lankytojų balsai lems simpatijų prizų laimėtojus, kurie bus apdovanoti laikraščių „Valstietis“ ir „Šeimininkė“ prenumeratomis. Pagrindinį konkurso laimėtoją ir tris finalistus išrinks prizų steigėjai ir VIPT koordinacinis centras - nugalėtojas gaus kraujo spaudimo matavimo aparatą, o dar trys autoriai, buvę arčiausiai pergalės - vitaminų rinkinius.

Konkursą remia kompanija „Glaxosmithcline“, internetinė vaistų paieškos sistema www.vaistai.lt, UAB „Aconitum“, savaitraščiai „Šeimininkė“ ir „Valstietis“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!