Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/32614/megaupload-uzdarymas-isgasdino-kitu-apsikeitimo-failais-tinklalapiu-savininkus/spausdinti/

„Megaupload“ uždarymas išgąsdino kitų apsikeitimo failais tinklalapių savininkus

Publikuota: 2012-01-24 15:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Netikėtas vienos stambiausių apsikeitimo failais interneto svetainių „Megaupload“ uždarymas privertė sunerimti analogiškų tarnybų savininkus.

Vienas pirmųjų sureagavo Honkonge užregistruota tarnyba „Filesonic“. Interneto svetainės vadovybė atjungė galimybę keistis failais, suteikdama galimybę vartotojams valdyti tik savo įkeltą informaciją. Tai reiškia, kad prieigą prie duomenų turės tik tie, kas juos įkėlė. Be to, tinklalapis nebemokės aktyviausiems vartotojams. Tokiu sprendimu labai nepatenkinti tie, kas sumokėjo po 55 dolerius už galimybę metus siųstis failus be greičio apribojimų.

Kiek kitaip pasielgė „Uploaded.to“ tarnyba – ji tapo nepasiekiama JAV gyventojams. Interneto svetainės savininkai mano, kad taip FTB bus sunkiau juos apkaltinti piratavimu. „Uploaded.to“ oficialiai neskelbė apie vartotojų iš JAV blokavimą, taip pat nėra aišku, tai laikinas ar nuolatinis blokavimas.

Nepaisant to, apsikeitimo failais tinklų savininkai teigia, kad jiems nėra ko baimintis, nes jie nepažeidžia įstatymų. Failų prieglobos „Mediafire“ generalinis direktorius Derekas Labianas pareiškė, kad „Mediafire“ verslo modelis jokiu būdu neskatina piratavimo. Tuo tarpu „Megaupload“ ir kitos stambios apsikeitimo failais tarnybos suteikia privilegijas ar net moka vartotojams, kurie įkelia daug duomenų ir kurių failai dažnai atsisiunčiami.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!