Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/32099/kaledu-senelis-pasveikino-lietuvos-imones-ir-organizacijas-vaizdo-konferenciju-rysiu/spausdinti/

Kalėdų Senelis pasveikino Lietuvos įmones ir organizacijas vaizdo konferencijų ryšiu

Publikuota: 2011-12-26 17:55
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Tenesys, UAB

Šiemet nuo naujausių informacinių technologijų tendencijų neatsiliko net Kalėdų Senelis. Vaizdo konferencijų ryšiu buvo galima pabendrauti ineraktyviai su nuotaikingu Seneliu.

Kalėdų Senelis pasveikino Lietuvos įmones ir organizacijas vaizdo konferencijų ryšiu

„Naujausios technologijos leidžia ne tik greitai ir lengvai bendrauti žodžiais, bet ir palaikyti tiesioginį akių kontaktą su pašnekovu, o svarbiausia – perteikti emocijas. Juk matyti kito asmens veidą – labai svarbu, ar tai būtų verslo susitikimas, ar pokalbis tarp toli esančių šeimos narių, ar nuotaikingas Kalėdinis sveikinimas. Šiuolaikinės vaizdo konferencijos leidžia tai daryti be papildomų investicijų į brangią įrangą“, – sako idėjos sumanytojas Saulius Balčiūnas.

Telekomunikacijų sprendimų bei paslaugų įmonės „TENESYS“ atstovas S. Balčiūnas sako, kad šiuolaikinės technologijos leidžia aukštos kokybės vaizdo konferencijas rengti kone iš kiekvienos kompiuterizuotos darbo vietos, išmaniojo mobiliojo telefono ar net planšetinio kompiuterio, turinčio plačiajuostį interneto ryšį. Svarbiausia, kad įrenginys turėtų garsiakalbį, mikrofoną bei vaizdo kamerą.

„Kalėdų Senelio sveikinimui buvo panaudota nauja „Tenesys“ paslauga „EasyVideoConf“, kuri užtikrina itin aukštos kokybės daugiašalį vaizdo konferencijų ryšį internetu, panaudojant įprastą kompiuterinę įrangą. Tiesa, dažniausiai ši paslauga naudojama organizuojant verslo pasitarimus ar nuotolinius mokymus, kai organizacija turi padalinių ar skirtingose vietose esančių darbuotojų“, – sako S. Balčiūnas.

Pasak jo, tokia vaizdo konferencijų paslauga leidžia ne tik bendrauti balsu, vaizdu ir tekstinėmis žinutėmis, tačiau ir dalintis darbastalio vaizdu. Susirinkimo dalyviai vieni kitiems gali rodyti ir kartu aptarti dokumentus. Greitai atnaujintoje paslaugos versijoje bus galima konferenciją transliuoti internetu bei įrašyti, o vėliau ją peržiūrėti.

Įmonė TENESYS teikia virtualaus fakso, telefonų stotelės, kontaktų centro bei vaizdo konferencijų paslaugas ir sprendimus, yra vokiškų IP telefonų SNOM bei profesionalių ausinių telefonams AGENT HEADSETS distributorius Baltijos šalyse. TENESYS yra viena iš informacinių technologijų bei telekomunikacijų grupės UNICENTER narių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!