Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/31621/isleistas-laikrastis-su-papildytos-tikroves-technologija/spausdinti/

Išleistas laikraštis su papildytos tikrovės technologija

Publikuota: 2011-11-11 19:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Taivane išleistas pirmasis pasaulyje popierinis laikraštis, siūlantis pasinaudoti papildytos tikrovės (augmented reality, AR) teikiamomis turinio išplėtimo galimybėmis.

Nukreipus į šio laikraščio straipsnį išmanųjį telefoną, jo ekrane galima pažiūrėti su šia tema susijusį vaizdo reportažą, praneša „Wired UK“.

Mintis savo popierinių leidinių turinį praturtinti papildytos tikrovės galimybėmis kilo Taivano žiniasklaidos grupės „United Daily News“ vadovams. Sumanymas buvo įgyvendintas pasitelkus D. Britanijos bendrovės „Autonomy“, kurią šią vasarą įsigijo „Hewlett-Packard“, sukurtą „Aurasma“ technologiją. Ji dar vadinama „vizualine naršykle“, sakoma pranešime.

Naudojant „Aurasma“, į pasirinktus daiktus galima „įterpti“ įvairią informaciją ir objektus, kurie bus matomi tik į juos nukreipto išmaniojo telefono ekrane. Skirtingai nuo kitų panašios paskirties AR sistemų, ši „vizualinė naršyklė“ gali veikti ne tik iš anksto nurodytose vietose, tačiau ir bet kur kitur: „Aurasma“ remiasi ne GPS signalais, o atvaizdų atpažinimu. Be to, „Aurasma“ leidžia interpretuoti nesudėtingus vartotojo judesius.

Pranešama, kad su „Aurasma“ jau suderinami „Android“ ir „iOS“ operacines sistemas naudojantys mobilieji įrenginiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!