Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/30791/virgin-galactic-90-proc-baige-komercinio-kosmouosto-statybu-i-etapo-darbus/spausdinti/

„Virgin Galactic“ 90 proc. baigė komercinio kosmouosto statybų I etapo darbus

Publikuota: 2011-09-07 20:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Beveik užbaigti pirmojo pasaulyje komercinės paskirties komouosto, kuris taps komercinių skrydžių į kosmosą centru, pirmojo etapo darbai. 1,8 tūkst. akrų ploto bendrovės „Virgin Galactic“ statomas kosmouostas „Sapceport America“ (Las Cruces, Naujoji Meksika, JAV) yra ašis viename iš ambicingiausių ir rizikingiausių ekstravagantiškojo britų verslininko, sero Ričardo Bransono (Richard Branson) verslo projektų.

„Virgin Galactic” 90 proc. baigė komercinio kosmouosto statybų I etapo darbus

Kosmouoste jau nutiestas daugiau kaip 3 km ilgio pakilimo / nusileidimo takas. Be to, čia stovės futuristinės išvaizdos skrydžių terminalo angaras ir kupolo formos Kosminių operacijų centras (angl. – „Space Operations Centre“).

Kosmouosto atstovas spaudai pranešė, jog iki darbų užbaigimo liko vos keletas mėnesių – taigi, darbai turėtų būti užbaigti iki metų pabaigos. Pirmuosius komercinius skrydžius į kosmosą „Virgin Galactic“ tikisi atlikti jau 2013-aisiais.

„Kai susimąstai, koks iš tiesų tai buvo žygdarbis ne šiaip kur nors, o viduryje dykumos suręsti štai šitokį kompleksą, supranti, kad čia mes pastatėme praktiškai nedidelį miestą“, – įspūdžiais dalijosi kosmouosto vykdančioji direktorė Kristin Anderson (Christine Anderson). – Lenkiame galvas prieš visus partnerius, architektus ir visus tuos, kurie praleido tiek daug laiko ir išliejo tiek prakaito statant šį kosmouostą.“

Tiksli kosmouosto „Spaceport America“ atidarymo data dar nėra žinoma. Be to, vis dar tebebandoma „Virgin Galactic“ iškėlimo į orbitą sistema „WhiteKnightTwo/SpaceShipTwo“. Direktorės tvirtinimu, skrydžiai bus pradėti vykdyti tik tuomet, kai bus įsitikinta, jog skraidinti turistus į atmosferos paribius yra visiškai saugu. Tikimasi, jog pirmasis toks skrydis įvyks 2013-ųjų pirmame ketvirtyje.

Statomame kosmouoste pradėti ir antrojo etapo darbai. Jie turėtų būti baigti iki pirmųjų „Virgin Galactic“ skrydžių.

Kosmouosto apylinkėse bus ir vertikalaus pakilimo aikštelės kompleksas, du lankytojų centrai netoliese esančiuose miesteliuose ir papildomas lankytojų centras pagrindinėje kosmouosto būstinėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!