Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/30767/samsung-pasalino-naujuosius-galaxy-tab-7-7-is-ifa-parodos-paviljono/spausdinti/

„Samsung“ pašalino naujuosius „Galaxy Tab 7.7“ iš IFA parodos paviljono

Publikuota: 2011-09-06 08:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Pietų Korėjos kompanija „Samsung“ elektronikos parodoje „IFA 2011“ vos pristačiusi naująjį planšetinį kompiuterį „Galaxy Tab 7.7“ po kelių dienų jį pašalino iš savo paviljono.

Tai padaryti ji buvo priversta dėl besitęsiančių bylinėjimųsi su konkurente „Apple“, kuri kaltina „Samsung“ nusikopijavus jos įrenginių „iPad“ ir „iPhone“ dizainą, skelbia BBC. „Apple“ siekia uždrausti visų „Galaxy“ serijos išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių prekybą Europoje bei kituose žemynuose.

Penktadienį Diuseldorfo teismas patenkino „Apple“ kreipimąsi, kuriame buvo prašoma uždrausti prekybą „Galaxy Tab“ planšetiniais kompiuteriais Vokietijoje. Po šio teismo sprendimo, planšetinis kompiuteris buvo pašalintas ne tik iš parduotuvių, bet ir iš „Samsung“ paviljono Vokietijos sostinėje vykstančioje elektronikos parodoje IFA.

„Samsung“ gerbia teismo sprendimą, todėl nusprendėme daugiau neeksponuoti „Galaxy Tab 7.7“ parodoje IFA“, – nurodė kompanija pranešime spaudai.

„Apple“ ir „Samsung“ dar nuo balandžio įvairių šalių teismuose kariauja dėl planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų rinkos, reikalaudamos uždrausti prekybą viena kitos produkcija atskirose šalyse ar net žemynuose. „Apple“ teigia, kad „Samsung“ nusikopijavo jos įrenginių dizainą. „Samsung“ teismams skundžiasi, kad „Apple“ pažeidė įvairius jos patentus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!