Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/3042/energetikai-padovanojo-vaikams-sviesias-sventes/spausdinti/

Energetikai padovanojo vaikams šviesias šventes

Publikuota: 2006-01-03 14:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: VST, AB

Akcinė bendrovė VST globos namuose gyvenančius vaikus pradžiugino šventinėmis dovanėlėmis. Paskutinės dovanos vaikus pasiekė senųjų metų išvakarėse. Jau antrus metus VST bendrovė inicijuoja Kalėdinę labdaros akciją, į kurią įsijungia daugiau kaip du tūkstančiai bendrovės darbuotojų. Darbuotojai patys ruošia dovanėles ir prieš pat šventes nuveža jas vaikams.

Vakarų Lietuvoje elektros energiją skirstanti ir tiekianti akcinė bendrovė VST - nuolatinė - likimo nuskriaustų vaikų globėja. Bendrovė ne kartą globos namams dovanojo baldus, buitinę įrangą, skyrė lėšų patalpų rekonstrukcijai. Antrus metus iš eilės visi VST darbuotojai dalyvauja kalėdinėje šilumos ir gerumo akcijoje: „Kad gyventi būtų šviesiau“. Darbuotojai prieš Šv. Kalėdas ruošia dovanėles globos namuose gyvenantiems vaikams, kurias prieš pat šventes nuveža į artimiausius ir skurdžiausius miestuose ir rajonuose esančius vaikų globos namus ar padovanoja jas socialiai remtinoms šeimoms. Ši akcija vienija visus - 23 bendrovės skyrius Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose. Bendrovėje dirba per 2000 darbuotojų.

„Rengdami šią akciją tikime, kad jei kiekvienas atnešime nors po mažytę dovanėlę, išpildysime daugybę vaikų svajonių, - sako akcinės bendrovės VST generalinis direktorius Darius Nedzinskas. - Negalime likimo nuskriaustiems vaikams dovanoti namų, atstoti jiems prarastų tėvų, tačiau galime jiems suteikti šviesesnio gyvenimo viltį“.

Antrus metus vykdomos akcijos tikslas - suvienyti įmonės darbuotojus bendram kilniam darbui ir išpildyti ne vieną, o tūkstančius svajonių. Darbuotojai buvo raginami suruošti vaikams dovanas, o ne aukoti pinigus. „Pasiūlėme darbuotojams globos namuose gyvenantiems vaikams padovanoti tai, ką iš tikro gali. Organizuojant akciją buvo atsižvelgta ir į tai, kad žmonės rajonuose gyvena kur kas kukliau nei Vilniuje. Ne vienoje šeimoje dirba tik vienas žmogus, pragyventi nėra lengva, todėl darbuotojai vaikams galėjo dovanoti ir smulkmenas. Tačiau būtina sąlyga - tai daryti iš širdies“, - sakė akciją inicijavusio akcinės bendrovės VST Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė Rasa Kruopaitė. Į kalėdinę šilumos ir gerumo akciją buvo įtrauktos ir įmonės darbuotojų šeimos.

Darbuotojai ne tik rinko dovanas, bet ir patys nuvežė vaikams į artimiausius vaikų globos namus. Kai kurie bendrovės skyriai, surinktas dovanas padovanojo ne globos namų auklėtiniams, bet vargingai gyvenančioms socialiai remtinoms šeimotoms ar neįgaliems vaikams. Daugybės bendrovės darbuotojų dovanų sulaukė daugiau nei dvidešimt miestų ir rajonų vaikų globos namų ar socialiai remtinų šeimų. Surinktos dovanėlės buvo nuvežtos į tuos šalies rajonus, kurių gyventojams VST bendrovė tiekia elektros energiją.

Beveik visuose rajonuose dovanas atvežusiems elektrikams siurprizų pateikė ir globos namų auklėtiniai. Jie šiltai priėmė svečius, kai kurie savo geradariams net surengė šventinius koncertus, padovanojo pačių sukurtas atminimo dovanėles.

Akcijos organizatoriai viliasi, kad ši graži iniciatyva įmonėje taps tradicija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!