Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/29934/italijoje-suimti-anonymous-grupuotes-nariai/spausdinti/

Italijoje suimti „Anonymous“ grupuotės nariai

Publikuota: 2011-07-07 08:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Italijos policijai pavyko nustatyti vietinio „Anonymous“ grupuotės padalinio narių tapatybę. Šie programišiai 5 mėnesius šalies teritorijoje rengė kompiuterines atakas. Balandžio 5 dieną policija sulaikė programišių padalinio lyderį.

Italijoje suimti „Anonymous“ grupuotės nariai

Policija teigia, kad tai 26 metų italas. Jo vardas neskelbiamas, tačiau žinoma, jog internete jis naudojasi slapyvardžiu Frey. Iš viso sulaikyti 36 programišių grupuotės nariai, trims iš kurių pateikti kaltinimai. Dalis sulaikytų yra nepilnamečiai.

„Anonymous“ padalinis Italijoje vykdė savo akcijas nuo šių metų sausio. Jie atakavo ENI, „Finmeccanica“, Italijos pašto ir banko „Unicredit“ tinklalapius, o taip pat kai kurias valdžios interneto svetaines.

Paaiškėjo, kad italų programišiai greičiausiai aptarinėjo atakų taikinius su kitais „Anonymous“ nariais. Pagrindiniu atakų motyvu galėjo būti tinklalapių savininkų įtaka reguliuojant internetą šalyje.

Italijos vidaus reikalų ministerija praneša, kad programišių padaryti nuotoliai nėra dideli, todėl programišiai gali išvengti bausmės. Nukentėjusios kompanijos mano, kad vis dėlto programišiai kelia pavojų, nes jie sugebėdavo gauti prieigą prie konfidencialios informacijos. Labiausiai nuo atakų nukentėjo pramonės gigantė ENI.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!