Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/27863/s-dzobsui-liko-gyventi-pusantro-menesio/spausdinti/

S. Džobsui liko gyventi pusantro mėnesio?

Publikuota: 2011-02-21 11:30
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

S. Džobsui liko gyventi pusantro mėnesio?Sunki liga taip pakeitė 55 metų bendrovės „Apple“ įkūrėjo Styvo Džobso išvaizdą, kad žiniasklaidoje imama spėlioti, kiek jam liko gyventi. Vienas iš gydytojų net padarė prognozę, kad Džobsui liko pusantro mėnesio.

Neseniai „National Enquirer“ žurnalo reporteriai padarė nuotraukas, kuriose matosi, kad Džobsas labai sulyso, jo plaukai išretėjo. Matyt, taip pasireiškė pašalinis chemoterapijos poveikis.

Sausio pabaigoje „Apple“ vadovas paliko savo postą, norėdamas visą dėmesį skirti savo sveikatai. „Apple“ darbuotojų teigimu, nuo to laiko Džobsas tik kelis kartus lankėsi kompanijos būstinėje Kalifornijoje. Sprendžiant iš nuotraukų, „Apple“ įkūrėjo sveikatos būklė žymiai prastesnė nei buvo manyta.

„National Enquirer“ teigimu, vienas turtingiausių amerikiečių sirgdamas prarado jau apie 20 kilogramų. Džobsas buvo nufotografuotas prie Stenfordo onkologinio centro, kuriame vyksta jo gydymas. Gydytojai žurnalistams sakė, kad Džobsas nepagydomai serga. Intensyvios terapijos gydytojas Samiuelis Džeikobsonas pareiškė, kad, sprendžiant iš nuotraukų, Džobsui liko gyventi apie pusantro mėnesio. Panašu, kad kiekvienas jo žingsnis reikalauja didelių pastangų ir kelia didelį skausmą.

Nepaisant to, pats „Apple“ įkūrėjas daug kartų teigė, kad jis pasiryžęs kovoti su sunkia liga. Styvas Džobsas serga reta kasos vėžio forma. Susirgimas buvo diagnozuotas prieš 7 metus. 2009 metais Džobsui buvo persodintos kepenys. Tačiau statistikos duomenys nėra palankūs „Apple“ įkūrėjui – tik 4 % kasos vėžiu sergančių žmonių gyvenai ilgiau nei 5 metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!