Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/27862/infomene-ateities-gyvunai/spausdinti/

„InfoMene“ – ateities gyvūnai

Publikuota: 2011-02-21 10:49
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Ekodiena
Inf. šaltinis: Ekodiena

„InfoMene“ – ateities gyvūnaiKTU Informatikos fakulteto Studentų atstovybė „InfoSA“ organizuoja ekologijai skatinti skirtą projektą – „InfoMenas“. Jo metu, renginio iniciatoriai kviečia nereikalingą, ar neveikiančią elektroniką išmesti į žaliąsias „InfoMeno“ dėžes, o dirbtuvių metu iš jos padaryti originalius meno kūrinius.

Anot projekto koordinatorės Š. Šarmavičiūtės pagrindinis „InfoMeno“ tikslas – priminti, kad elektronikos prietaisų negalima išmesti į buitinių atliekų konteinerius, o privaloma perdirbti.

„Elektros prietaisuose ir elektroninėje įrangoje yra itin toksiškų sunkiųjų metalų bei organinių teršalų. Kenksmingos medžiagos patekusios į dirvožemį, užteršia gruntinius vandenis, augalus, apnuodija gyvūnus, taip pat kenkia ir žmonių sveikatai“, – teigė projekto koordinatorė.

Todėl visi kviečiami nereikalingą elektroninę techniką atnešti į InfoMeno dėžes, kurios yra KTU Elektronikos rūmuose (Studentų g. 50), Dizaino ir technologijų fakultete (Studentų g. 56), Statybos rūmuose (Studentų g. 48), Chemijos fakultete (Radvilėnų g. 19), Studentų laisvalaikio centre (Studentų g. 69) ir KTU Centriniuose rūmuose (Donelaičio g. 73).

„InfoMeno“ organizatoriai taip pat siekia, kad į ekologiją būtų pažvelgta kitu kampu – pasitelkus kūrybiškumą elektronikos atliekas paversti įdomiais ir dar nematytais meno kūriniais. ŠIais metais ypatingai norime atkreipti dėmesį į gyvūnams daromą žalą. Kviečiame įsivaizduoti, kokie gyvūnai – mutantai laukia mūsų ateityje, jeigu neatsižvelgsime į ekologines problemas“, – įvardino dirbtuvių temą Š. Šarmavičiūtė.

Vasario 23 d. 16 val Elektronikos rūmuose (Studentų g. 50) 101 auditorijoje vyks „InfoMeno“ konferencija, kurios metu galėsite daugiau sužinoti apie ekologiją. O kūrybinės dirbtuvės vyks vasario 24 dieną 16 val., KTU Studentų laisvalaikio centro (Studentų g. 69) patalpose. Jų metu kiekvienas galės įgyvendinti netikėčiausias idėjas ir sukurti meno šedevrą. Eksponatus galima kurti namuose bei iki kovo mėnesio atnešti į „InfoSA“ (Studentų g. 69-121).

Visi projekto dalyvių kūriniai bus eksponuojami kovo mėnesį vyksiančioje parodoje KTU Elektronikos rūmuose. Po jos darbai bus grąžinti savininkams arba išvežti perdirbti kartu su dirbtuvėse nepanaudota elektronika į „Žalvario“ perdirbimo įmonę. Išradingiausių darbų autoriai bus apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais. Taip pat kviečiame sudalyvauti InfoMeno „Facebook“ puslapyje vykstančiame konkurse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!