Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/27524/egiptieciai-vel-gali-naudotis-internetu/spausdinti/

Egiptiečiai vėl gali naudotis internetu

Publikuota: 2011-02-03 15:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Egiptiečiai vėl gali naudotis internetuNeramumų krečiamo Egipto valdžia gyventojams grąžino ryšį su pasauliu – jau nuo vakar visoje šalyje pradėjo veikti tiek interneto ryšys, tiek mobiliojo ryšio tinklai, pranešama JAV leidinio „The Wall Street Journal“ interneto svetainėje. Daugiau kaip savaitę trukusi telekomunikacijos ryšių blokada buvo įgyvendinta šalies vyriausybės, taip siekiant sutrukdyti masiškai gatvėse besibūriuojantiems protestuotojams koordinuoti savo veiklą.

Šis, tris dešimtmečius Egiptą valdančio prezidento Hosnio Mubarako (Hosni Mubarak) leidimu įvykdytas veiksmas, nebuvo efektyvus (tai nesutrukdė Kairo centre susiburti daugiau kaip 250 tūkst. protestuotojų) ir, maža to, sukėlė dar didesnį pasipiktinimą valdžia, kuomet paprasti gyventojai, neturintys nieko bendro su protestais, tiesiog prarado galimybę susisiekti su savo draugais ar giminaičiais.

Informaciją apie nutrauktą ryšių blokadą, „The Wall Street Journal“ patvirtino vieno iš Egipto mobiliojo ryšio tiekėjų „MobiNil“ vyriausiasis vadovas Hasanas Kabanis (Hassan Kabbani). Jau vakar dienos vidurdienį šalies piliečiai galėjo sėkmingai pasiekti bet kokius interneto puslapius, įskaitant ir centrinio banko svetainę bei „Facebook“ socialinį tinklą, kuris šioje šalyje turi penkis milijonus aktyvių vartotojų.

Internetas virtualiai buvo neprieinamas nuo sausio 27-osios dienos, kuomet „Telecom Egypt“ bei keturi didžiausi šalies operatoriai nutraukė savo paslaugų tiekimą. Tuo tarpu mobiliojo telefono paslaugos buvo išjungtos praeitą penktadienį, bet sėkmingai veikti vėl pradėjo jau kitą dieną – šeštadienį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!