Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/27046/8-ajame-barcamp-lietuvoje-kvieciama-pristatyti-naujas-verslo-idejas/spausdinti/

8-ajame „BarCamp“ Lietuvoje kviečiama pristatyti naujas verslo idėjas

Publikuota: 2011-01-13 16:56
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: StartupLABS

8-ajame „BarCamp“ Lietuvoje kviečiama pristatyti naujas verslo idėjasSausio 27–30 dienomis Vilniuje organizuojamas naujų technologinių verslų idėjų vystymo renginių ciklas. Sausio 27-ąją dieną, įvyks 8-oji Lietuvoje atviro pobūdžio „startup‘ų“ bendruomenės „BarCamp“ konferencija. Renginyje bus pristatomos sėkmingos technologinių verslų patirtys ir naujos idėjos, kurios galės būti plėtojamos sausio 28–30 dienomis vyksiančiame „StartupJam“.

„StartupLABS“ organizuojamo „BarCamp“ metu Vilniuje dalyviai pristatys naujas technologinių verslų idėjas bei pasidalins sėkmingų „startup‘ų“ patirtimi. Kitą dieną Vilniuje esančiame „StartupLABS“ centre prasidėsiančiame ir tris dienas truksiančiame „StartupJam“ renginyje dalyviai turės galimybę toliau vystyti konferencijos metu išgirstas idėjas suformuotose komandose drauge su konsultuojančiais mentoriais.

„BarCamp“ yra visame pasaulyje populiari konferencijos koncepcija, kuri remiasi tuo, jog kiekvienas dalyvis gali tapti pranešėju ir pristatyti savo idėją ar pasidalinti įžvalgomis. „BarCamp“ tikslas yra burti ir stiprinti „startup‘ų“ (naujų technologinių verslų) bendruomenę bei padėti aktyviau vystytis naujoms verslo idėjoms. Norintys įgyvendinti technologinio verslo idėjas, čia atėję gali susirasti žmonių savo komandai bei sulaukti susidomėjimo iš didelių kompanijų atstovų ar verslo angelų, galinčių investuoti į idėjos įgyvendinimą“, – apie „BarCamp“ pasakoja jo organizatorius, naujų technologinių ir verslo idėjų įgyvendinimo centro „StartupLABS“ vadovas Donatas Stonkus.

8-ąjį kartą vyksiančiame „BarCamp“ pranešimą skaitys didesnę nei 10 metų darbinę patirtį tarptautinės elektroninės komercijos ir IT srityse turintis, internetinės rinkodaros ir IT specialistų kompanijos „Net Frequency“ bendrasavininkas Darius Lebedzinskas. Prisidėjęs prie naujų technologinių verslų, tokių kaip „OXID eSales AG”, „Medical Intelligence GmbH“ ir kt., plėtros departamentų Lietuvoje įkūrimo, D. Lebedzinskas papasakos apie vieną iš jų – skrydžių paieškos sistemos „Swoodoo“ sėkmės istoriją.

Kaip ir ankstesniųjų „BarCamp“, šios konferencijos darbotvarkė sudaroma visame pasaulyje žinomos „OpenGrid“ koncepcijos pagrindu, kai pranešėjais gali tapti bet kuris dalyvis ir dalintis savo mintimis bei įžvalgomis su kitais. Savo dalyvavimą renginyje patvirtino renginių reklamos projekto „Good buzz“ vadovas Mawuna Koutonin, ketinantis pasidalinti įžvalgomis apie „Twitter“ žvaigždžių ir žurnalistų koliziją. Naujų verslų kūrimo motyvų apžvalgą taip pat pristatys „Startup Weekend Kaunas“ organizatorius Justinas Katkus.

Dalyvaujančiųjų dėmesį pritraukti žada Vytautas Janušonis, kuris supažindins su garsiuoju savo išradimu „Stroboskopinio apšvietimo sistema žemų dažnių garsiakalbiui“ (EVJ-lighting). O šiek tiek labiau „žemiškesne“ tema apie klasikinių laiškų siuntimo internetu modelius kalbės šių paslaugų tiekėjų „Back2Post.com „ir „Atvirutis.lt“ atstovai.

Renginio organizatoriai visus norinčius dalyvauti ir pasidalinti savo IT verslo idėjomis „BarCamp“ renginio metu ragina užsiregistruoti iki sausio 21 dienos svetainėje www.startuplabs.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!