Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/2646/baigesi-pasaulio-kompiuteriniu-zaidimu-cempionato-finalas/spausdinti/

Baigėsi pasaulio kompiuterinių žaidimų čempionato finalas

Publikuota: 2005-11-23 15:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

Sekmadienį baigėsi Pasaulio kompiuterinių žaidimų čempionato (WCG, World Cyber Games) didysis finalas. Vakar iš jo sugrįžo ir 11 atstovų iš trijų Baltijos valstybių, rungtyniavusių tarp daugiau nei 700 žaidėjų iš viso pasaulio.

Geriausiai iš Baltijos šalių atstovų pasirodė latvis Aleksandrs Kihersteins, žaidęs „Need For Speed“ ir patekęs į antrąjį ketvirtuką (5-8 vietos), bei „WarCraft“ žaidėjas lietuvis Gediminas Rimkus, po finalo atsidūręs antrajame aštuntuke (9-16 vietos).

Pasak generalinės čempionato rėmėjos „Samsung Electronics“ marketingo vadovės Baltijos šalims Santos Magure, kol kas tai yra didžiausi šiame čempionate Baltijos šalių atstovų pasiekti laimėjimai.

Lietuvai čempionate atstovavo ir „Counter Strike: Source“ komanda „Reset“, ketvirtadienį finale sužaidusi dvejose varžybose ir jas pralaimėjusi Švedijos bei Lenkijos komandoms. Nepaisant pralaimėjimo lietuvių komanda turėjo unikalią galimybę žaisti pagrindinėje salėje, žiūrovams stebint žaidimą milžiniškuose ekranuose, o renginio vedėjui jį komentuojant. Ankstesniuose čempionatuose ši salė buvo skirta tik finalo dalyviams.

Daugiau skaitykite rašinyje „World Cyber Games“ atgarsiai iš Singapūro.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!