Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/25634/lietuvos-atstovas-jau-antra-karta-isrinktas-i-tarptautines-telekomunikaciju-sajungos-posta/spausdinti/

Lietuvos atstovas jau antrą kartą išrinktas į Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos postą

Publikuota: 2010-10-12 17:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

2010 m. spalio 11 d. Lietuvos atstovas Ryšių reguliavimo tarnybos Radijo ryšio departamento direktorius dr. Mindaugas Žilinskas jau antrą kartą išrinktas į Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos (ITU) Radijo ryšio reguliavimo valdybą (RRB). Rinkimai vyko ITU Aukščiausiojoje plenarinėje konferencijoje, vykstančioje spalio 4−22 d. Gvadalacharoje, Meksikoje.

Pasaulinėje konferencijoje, kurioje dalyvauja apie 1500 delegatų iš viso pasaulio, buvo išrinktas ITU generalinis direktorius, jo pavaduotojas, trys biurų direktoriai, Radijo ryšio reguliavimo valdyba bei suformuota Taryba. Radijo ryšio reguliavimo valdybą sudaro 12 renkamų narių, turinčių aukštą profesinę kvalifikaciją radijo ryšio bei daug praktinės ekspertinės patirties radijo dažnių valdymo srityse. Rinkimuose į Radijo ryšio reguliavimo valdybą kandidatus buvo iškėlusi 21 pasaulio valstybė, įskaitant Lietuvą.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) Radijo ryšio departamento direktorius dr. Mindaugas Žilinskas į ITU Radijo ryšio reguliavimo valdybos narius išrinktas antrajai ketverių metų kadencijai. Šiuo metu dr. M. Žilinskas eina RRB pirmininko pareigas, aktyviai dalyvauja tarptautinėje radijo ryšio reglamentavimo veikloje ir tarptautiniu mastu yra pripažintas šios srities aukšto lygio ekspertas.

ITU Radijo ryšio reguliavimo valdyba prižiūri tarptautinės sutarties galią turinčio Radijo ryšio reglamento, nustatančio radijo dažnių juostų naudojimą visame pasaulyje, įgyvendinimą. Valdyba sprendžia Radijo ryšio reglamento taikymo klausimus bei vykdo kitas funkcijas, susijusias su dažnių skyrimu ir naudojimu. Lietuvos kandidato išrinkimas į šią valdybą rodo, kad Lietuvos patirtis radijo ryšio valdymo srityje yra plačiai pripažįstama, ir tai leidžia Lietuvai prisidėti plėtojant elektroninius ryšius ir sprendžiant kylančias problemas pasaulio mastu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!