Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/25562/ubuntu-10-10-isleidimo-vakarelis/spausdinti/

„Ubuntu 10.10“ išleidimo vakarėlis

Publikuota: 2010-10-06 20:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Povilas Balzaravičius

Spalio 10 dieną pasirodys naujoji „Ubuntu 10.10“ versija, dar vadinama „Maveric Merkeet“. Tradiciškai, „Ubuntu“ naudotojai, bei kiti atviro kodo entuziastai visame pasaulyje renkasi į naujos versijos išleidimo vakarėlius (angl. release party). Ne išimtis ir mes – Lietuva, kur ši tradicija jau spėjo įsitvirtinti. Pirmą kartą išleidimo vakarėlių metu net trijuose miestuose bus rengiamos mini konferencijos. Čia dalyviai galės pasiklausyti pranešimų apie atviro kodo programas, susipažinti su bendraminčiais, išbandyti „Linux“ ir įsidiegti jį į savo kompiuterį.

Spalio 15 d. (penktadienį) 14:00 val. Šiauliuose vyksiančiame renginyje bus galima paklausyti pranešimų apie naująją „Ubuntu“ versiją bei atviro kodo programas. Po pranešimų numatoma „Ubuntu“ diegynė – dalyviai galės stebėti paprastą naujosios versijos įdiegimo procesą, o norintieji – išbandyti įsidiegti į savo kompiuterius. Susidūrus su problemomis pagalba bus čia pat. Renginio vieta: Šiaulių universitetas, Technologijų fakultetas, amfiteatrinė auditorija, Vilniaus g. 141, Šiauliai.

Spalio 15 d. (penktadienį) 19:00 val. Kaune vyks mini konferencija, kurios metu bus pristatoma nauja „Ubuntu 10.10“ versija, kalbama apie atviro kodo naudojimą Lietuvoje, bei jo ypatumus, vyks „Ubuntu“ įdiegimo demonstravimas. Renginio vieta: K. Donelaičio g. 62, Kaunas.

Spalio 16 d. (šeštadienį) 12:00 val. Vilniuje rengiama konferencija. Dalyviai turės progą išgirsti pranešimus ir sudalyvauti diegynėje. Numatoma renginio programa:

  • Įvadinis pranešimas;
  • Ubuntu diegynė – demonstracinis naujosios versijos diegimas ir pagalba susiduriantiems su problemomis;
  • Kiti pranešimai:
    • Naujų „Ubuntu 10.10“ versijos savybių pristatymas;
    • (Ne)egzistuojanti laisvoji švietimo kultūra;
    • Specializuotų programų apžvalga (qcad, gramps, gnucash);
    • „OpenERP“;
    • Pristatymų kūrimas su „LaTeX“.

Renginio vieta: Mykolo Romerio universitetas, 3 korpusas, Ateities g. 20, Vilnius. Laukiami visi, norintys pabendrauti, paklausyti pranešimų ir išbandyti atviro kodo programas.

Daugiau informacijos rasite adresu www.ubuntu.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!