Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/24898/vokietijoje-apibendrinti-parodos-gamescom-rezultatai/spausdinti/

Vokietijoje apibendrinti parodos „Gamescom“ rezultatai

Publikuota: 2010-08-24 07:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Lenta.Ru

Rugpjūčio 22 dieną Kelne pasibaigė žaidimų paroda „Gamescom“. Oficialiame renginio tinklalapyje pranešama, kad parodą aplankė 254 tūkstančiai žmonių, o savo projektus demonstravo 505 įmonės iš 33 pasaulio šalių.

Pirmoji „Gamescom“ diena buvo skirta žaidimų pramonės ir spaudos atstovams. Nuo rugpjūčio 18 iki 22 dienos joje galėjo lankytis visi norintys. Organizatorių teigimu, į renginį atvažiavo apie 19 tūkstančių žaidimų verslo atstovų.

Nepriklausoma komisija, į kurią įėjo spaudos ir žaidimų verslo atstovai, geriausiu parodos žaidimu išrinko „Gran Turismo 5“. Šis žaidimas taip pat tapo geriausiuoju tarp projektų konsolėms. Geriausiu projektu nešiojamiems žaidimų įrenginiams buvo paskelbtas galvosūkis „Super Scribblenauts“. Apdovanojimus taip pat gavo „Guild Wars 2 (geriausias daugiavartotojiškas projektas), „Crysis 2“ (geriausias personalinio kompiuterio žaidimas) ir „Kirby's Epic Yarn“ (geriausia pramoga visai šeimai). Geriausiu žaidimų aksesuaru buvo išrinktas žaidimų kompiuterio „PlayStation 3“ valdiklis „PlayStation Move“.

Jau žinoma, kad kitais metais „Gamescom“ paroda vyks Kelno parodų centre „Koelnmesse“. Parodos atidarymas suplanuotas rugpjūčio 17 dienai, o paroda vyks iki rugpjūčio 21 dienos (imtinai).

Paroda „Gamescom“ – tai vienas lankomiausių žaidimų pramonės renginių. Palyginimui, praėjusių metų parodoje „Tokyo Game Show“ apsilankė apie 185 tūkstančiai žaidėjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!