Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/2484/vilniuje-bus-diskutuojama-branduolines-ir-radiacines-saugos-klausimais/spausdinti/

Vilniuje bus diskutuojama branduolinės ir radiacinės saugos klausimais

Publikuota: 2005-11-09 14:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: PENKI.LT

Vakar Vilniuje prasidėjo dvi dienas truksiantis Baltijos jūros šalių tarybos darbo grupės branduolinei ir radiacinei saugai posėdis, kuriame bus svarstomi branduolinės ir radiacinės saugos klausimai, aktualūs visoms Baltijos jūros regiono šalims, rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime spaudai.

Darbo grupės darbotvarkėje numatyti klausimai dėl pasirengimo branduolinėms ir radiacinėms avarijoms, bendrų veiksmų ir priemonių derinimo, keitimosi informacija apie radiacinės ir branduolinės saugos naujienas, oro radiologinių matavimų duomenis, keitimosi patirtimi rengiant teisės aktus.

Taip pat posėdžio metu bus kalbama apie per pastarąjį pusmetį įvykusius pasirengimo branduolinėms ir radiologinėms avarijoms mokymus Rumunijoje, Latvijoje ir Rusijoje.

Pasak pranešimo, susitikime dalyvaus ne tik Baltijos jūros regiono stebėtojai, bet ir specialistai iš Prancūzijos, Slovakijos ir Ukrainos. Į posėdį svečių teisėmis pakviesti Sveikatos apsaugos ir Ūkio ministerijų, Aplinkos apsaugos agentūros, Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos atstovai.

Paskutinis darbo grupės posėdis įvyko šių metų pavasarį Varšuvoje. Darbo grupę sudaro 11 šalių branduolinės ir radiacinės saugos įgaliotojų institucijų atstovai ir Europos Komisijos deleguotas atstovas, dirbantis radiacinės saugos srityje.

Šiuo metu darbo grupės pirmininko pareigas atlieka Vokietijos Radiacinės saugos federalinės tarnybos atstovas Erichas Wirthas.

Lietuvai atstovauja Radiacinės saugos centro specialistai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!