Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/24805/kas-aktyviausi-socialiniu-tinklalapiu-lankytojai/spausdinti/

Kas aktyviausi socialinių tinklalapių lankytojai?

Publikuota: 2010-08-18 11:25
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Аmerikos seksualinių mažumų atstovai antrus metus iš eilės aplenkia pagal socialinių portalų lankomumą tradicinės seksualnės orientacijos žmones, rašo „News of the World.“

Pramoginio pobūdžio portalai populiaresni tarp homoseksualų

Gėjai ir lesbietės gerokai aktyvesni internautai, nei heteroseksualūs žmonės – tai parodė tyrimas, kurį atliko amerikiečių tyrimo kompanija „Harris Interactive“.

Paaiškėjo, kad blogus nuolat skaito kas antras homoseksualistas (54 proc. apklaustųjų). O tarp heteroseksualių respondentų – 40 proc. Be to, perskaityti portaluose naujausias žinutes skuba 36 proc. gėjų ir lesbiečių. Tarp tradicinės seksualinės orientacijos žmonių tokių skubančių tik 25 proc.

Рramoginio pobūdžio portalai ir publikuojantys medžiagas apie pop kultūrą – taip pat populiaresni tarp seksualinių mažumų atstovų (25 proc. skaitytojų), o tarp heteroseksualių interneto vartotojų vos 16 proc.

Seksualinė lankytojų orientacija nustatoma automatiškai.

Prisiregistravę socialiniame „Facebook“ tinkle beveik trys ketvirtadaliai homoseksualų (73 proc.) ir 63 proc. tradicinės seksualnės orientacijos žmonių. Mikroblogus socialiniame tinkle „Twitter“ veda 29 proc. gėjų bei lesbiečių ir 15 proc. heteroseksualų.

Аnalogišką apklausą kompanija „Harris Interactive“ atliko 2009 metais. Тada gėjai ir lesbietės taip pat aplenkė heteroseksualus. Beje, socialinių tinklų lankytojų seksualinę orientaciją nustatoma automatiškai – programa „Gaydar“, kurią sukūrė du Masačiusetso universiteto studentai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!