Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/24217/vokietijos-valdzia-duos-i-teisma-facebook/spausdinti/

Vokietijos valdžia duos į teismą „Facebook“

Publikuota: 2010-07-08 13:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Vokietijos valstybinės informacijos apsaugos agentūros atstovas Johannesas Casparas pareiškė, kad tarnyba ketina pradėti teisinius veiksmus prieš socialinio tinklo „Facebook“ kūrėjus.

Vokietijos valdžia duos į teismą „Facebook“

Kaip skelbia „Associated Press“, agentūra kaltina „Facebook“ nelegaliu asmeninės informacijos naudojimu. Kaip pabrėžia J.Casparas, tai susiję net su žmonėmis, kurie nesinaudoja socialiniais tinklais.

Registruodamiesi „Facebook“ vartotojai gali suteikti informaciją apie žmones, su kuriais palaiko ryšį elektroniniu paštu. Vėliau „Facebook“ naudoja šiuos kontaktus plėsdami savo klientų skaičių. Nors nuo šių metų balandžio atsirado galimybė uždrausti naudoti šiuos kontaktus, „Facebook“ ir toliau naudoja anksčiau gautus duomenis.

J.Casparo teigimu, toks vartotojų skaičiaus plėtimas nusižengia Vokietijos įstatymams dėl asmeninės informacijos apsaugos. Vyras pareiškė, kad „Facebook“ gresia baudos.

„Facebook“ atstovai tokios informacijos kol kas nekomentuoja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!