Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23688/brukalu-siuntejas-isvengs-bausmes/spausdinti/

Brukalų siuntėjas išvengs bausmės

Publikuota: 2010-06-04 17:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Brukalų siuntėjas, kuriam buvo skirta didžiausia istorijoje bauda, gali išvengti bausmės, nes gyvena Kanadoje, o bauda buvo skirta JAV. Net jei byla pasieks Kanados teismą, baudos suma gali sumažėti 900 kartų.

Kanadietis Adamas Gerbe „Facebook“ socialiniame tinkle išsiuntė daugiau kaip 4 milijonus šlamštlaiškių ir dėl to buvo nuteistas JAV. Už CAN-SPAM Act (įstatymas nukreiptas prieš brukalus) nesilaikymą jam buvo skirta daugiau kaip 873 milijonų dolerių bauda – kiekvienas laiškas kanadiečiui atsiejo brangiau nei po 200 dolerių. Tiksliau, atsieitų, jei Gerbe ketintų šiuos pinigus išmokėti. Tačiau to daryti jis visiškai nesiruošia: Gerbe gyvena Monrealyje, o Monrealis nepavaldus JAV teismams.

Savo tinklaraštyje kanadietis atvirai šaiposi iš jam skirtos baudos, girdamasis patekimu į Gineso rekordų knygą, tačiau jo pagyrūniškumui greitai gali ateiti galas.

„Facebook“ kreipėsi į Kanados teismą su prašymu skirti tokią pat bausmę kaip ir JAV teismo. Adamo Gerbe advokatas, Erikas Potvanas, teigia, kad „Facebook“ prašymas prieštarauja tarptautinei tvarkai ir šešiems Kvebeko civilinio kodekso punktams. Kanados įstatymai numato kur kas švelnesnę bausmę: daugiausiai, ką gali pasiekti ieškovai, tai 1 milijono dolerių bauda, teigia Potvanas. Įvairių šalių įstatymų nesuderinimas – viena pagrindinių neefektyvios kovos su brukalais priežasčių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!