Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23641/vokietijos-gyventojai-masiskai-paduoda-i-teisma-google-street-view/spausdinti/

Vokietijos gyventojai masiškai paduoda į teismą „Google Street View“

Publikuota: 2010-06-02 20:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Vokietijos maisto, žemės ūkio ir vartotojų teisių apsaugos ministrė Ilze Ajgner teigia, kad korporacija „Google“ gali susidurti su didžiuliu ieškinių kiekiu prieš „Street View“.

Vokietijos gyventojai masiškai paduoda į teismą „Google Street View“

Ilze Ajgner papasakojo, jog kreipimusi į teismą vis daugėja. Jeigu taip tęsis ir toliau, iki metų pabaigos ieškinių gali būti ir 50 tūkstančių. Ministrės vertinimu, „Google“ jau nufotografavo daugiau kaip 90% Vokietijos gyvenviečių. Ajgner pažymėjo, jog bendrovė žino apie ieškinius ir pasiruošusi spręsti nesutarimus „nebiurokratiniu“ būdu.

Ilze Ajgner sukritikavo lėtumą, su kuriuos „Google“ sprendžia nesankcionuoto asmeninių duomenų rinkimo, atlikto gatvių fotografavimo metu, klausymą. „Nesavalaikis kietojo disko perdavimas teismo instancijos yra nepriimtinas, tai skatina gandus, kad „Google“ išties rimtai nusižengė“, – sako ministrė. Ji baiminasi, kad duomenys jau gali būti persiųsti į JAV.

Tuo pat metu ponia Ajgner kovoja ir su „Facebook“. Ateityje ji susitiks su socialinio tinklo vadovais dėl jo naujos duomenų apsaugos politikos. „Aukštas duomenų apsaugos lygis turi būti nustatytas pagal nutylėjimą“, – teigė ji.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!