Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23438/danai-uzdraude-riedzius/spausdinti/

Danai uždraudė riedžius

Publikuota: 2010-05-22 17:24
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Dėl neefektyvios biurokratijos ir policijos nenuolaidžiavimo Danijos sostinėje uždrausti aplinkai draugiški elektra varomi „Segway“ riedžiai.

Kaip praneša Danijos naujienų portalas politiken.dk, po to, kai Kopenhagos policininkai sustabdė „Segway“ riedžiais besinaudojančią 4 gidų lydimą turistų grupę ir nurodė jiems pėsčia grįžti į nuomos punktą, abi „Segway“ nuomos paslaugas teikiančios įmonės turi sustabdyti savo veiklą.

Danai uždraudė riedžius

„Tai buvo nemaloni situacija ir keista, kad pareigūnai nusprendė veikti būtent dabar – tokiomis išvykomis užsiimu metus ir niekam netrukdžiau“, – cituojamas Kopenhagoje „Segway“ nuomojantis Seamus Daly.

S. Daly į 9 riedžius investavo prieš metus – tada importuotojas teigė, kad oficialiai jie bus patvirtinti per 6 savaites. Tačiau šis procesas dar nesibaigė ir, manoma, gali užtrukti dar 3 metus.

Pasirodo, kad Danijos Kelių saugumo ir transporto agentūra, Nacionalinis policijos komisaro biuras bei Teisingumo ministerija nežino, kaip klasifikuoti baterijomis varomą, aplinkai draugišką dviratį.

„Tiek vietiniai, tiek atvykėliai pastebi, kad Kopenhaga – „žalias miestas“. Tačiau dabar mums neleidžiama naudoti aplinką neteršiančių riedžių. Tai nesuvokiama“, – situaciją komentuoja S. Daly.

Tuo metu Kopenhagos policijos atstovas teigia, kad riedžiai mieste uždrausti dėl to, kad jų nepripažino Kelių saugumo ir transporto agentūra.

„Segway“ naudojami daugelyje pasaulio miestų, o Diuseldorfo, Majamio, Šanchajaus bei Vilniaus policininkai patruliuoja naudodami riedžius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!