Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23285/vaikisku-piesiniu-paroda-elektronikos-pasaulyje/spausdinti/

Vaikiškų piešinių paroda „Elektronikos pasaulyje“

Publikuota: 2010-05-14 13:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Elektronikos pasaulis, IĮ

650 vaikiškų piešinių iš visos Lietuvos nuo gegužės 15 dienos eksponuojami Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“.

Ikimokyklinio amžiaus vaikučių prašyta pavaizduoti juos supančią aplinką piešiniuose, kurių tema „Elektronikos pasaulyje“. Siekta, kad tėveliai ar globėjai daugiau bendrautų su savo vaikučiais, skatintų juos fantazuoti, lavintų jų kūrybą. Galiausiai, kad per piešinius pamatytų savo mažųjų atžalų supratimą apie juos supančią aplinką, jų sugebėjimus, pasiekimus. Taipogi, smalsauta sužinoti, kaip šiuolaikinės technologijos pakeitė mažamečių mąstyseną.

Aidas Lukoševičius. Elektronikos iliuzija kosmose.
Aidas Lukoševičius. Elektronikos iliuzija kosmose.

Parodoje demonstruojami įvairiausi darbai, nuo paprastesnių iki sudėtingų, nuo pieštuko iki asambliažo. Pusantų metukų neturintis Erikas Miškinis iš Molėtų nupiešė net 3 piešinius, viename iš jų pavaizduotas žmogutis su ausinėmis ir MP3 grotuvu. Septynmečio vilniečio Aido Lukoševičiaus piešinys išraiškingas spalvingumu ir elektronikos iliuzija kosmose. Laki penkiametės Airinos iš Nemėžio fantazija mobilų telefoną pavaizdavo kaip dūzgiančią bitę.

Airina iš Nemėžio. Mobilus telefonas
Airina iš Nemėžio. Mobilus telefonas.

Žavi dvimečių Martynos Bareikaitės, Sakuros Matuševos, Karolinos Todė, Karolinos Paplaukaitės, Rusnės Januškevičiūtės piešinukai bei jų vaikiškas supratimas apie elektroniką.

Kitų vaikučių piešiniuose žaismingai pavaizduoti robotai, televizoriai, telefonai, raketos, elektroniniai žaislai, žaidimai ir kiti, matyt, mums dar nežinomi ateities išradimai.

Parodoje eksponuojami Šiaulių lopšelių-darželių „Žiogelis“, „Varpelis“, „Kulverstukas“, „Pupų pėdas“, „Sigutė“, „Dainelė“, Pakruojo raj. Linkuvos ''Šaltinėlis'', Panevėžio lopšelių-darželių „Kregždutė“, „Vaivorykštė“, „Žibutė“, „Diemedis“, Klaipėdos “Du gaideliai”, Vilniaus „Eglutė“, „Užupiukas“ ir kitų Lietuvos lopšelių darželių auklėtinių darbeliai.

„Džiaugiamės tokia gausa kūrybinių darbelių. Kauno ir Klaipėdos apskričių 88 piešiniai eksponuojami Klaipėdos „Akropolyje“, 147 Šiaulių apksrities vaikučių kūriniai rodomi Šiaulių „Akropolyje“ ir virš 400 Vilniaus, Panevėžio, Radviliškio, Pasvalio apylinkių piešinių demonstruojami Vilniaus „Akropolyje“. Dėkojame visiems mažiesiems dailininkams už jų nuoširdų triūsą ir jų tėveliams, globėjams ir auklėtojams už iniciatyvą, vaikučių paskatinimą piešti“, – teigė parodą organizavusios IĮ „Elektronikos pasaulis“ rinkodaros vadovė Alytė Andrašienė.

Erikas Miškinis iš Molėtų. Žmogutis su ausinėmis.
Erikas Miškinis iš Molėtų. Žmogutis su ausinėmis.

Parodą globoja Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija bei Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miestų merai. Projekto iniciatoriai taip pat dėkoja geros valios talkininkams: Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklai, tinklalapiams piešiu.lt, mama.lt; mamosdienoraštis.lt, elektronika.lt, Vilniaus teatrui „Lėlė“, Panevėžio studijai „Grožio mozaika“, kūrybinei studijai „beLEDO“, spaustuvei „Caris“, Aukštaitijos televizijai ir kitiems informaciniams rėmėjams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!