Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23225/tarptautinis-seminaras-multimodalios-its-inovaciniai-transporto-sprendimai-nuo-politikos-darbotvarkes-link-diegimo-strategiju/spausdinti/

Tarptautinis seminaras „Multimodalios ITS. Inovaciniai transporto sprendimai: nuo politikos darbotvarkės link diegimo strategijų“

Publikuota: 2010-05-12 06:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LR susisiekimo ministerija

Gegužės 12 d. 9.30 val. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5) susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pasveikins tarptautinio seminaro „Inovaciniai transporto sprendimai: nuo politikos darbotvarkės link diegimo strategijų“ dalyvius.

„Protinga transporto sistema“, informuojanti mus apie oro sąlygas, kamščius, autoavarijas, nukreipianti važiuoti geriausiais maršrutais, leidžianti efektyviausiai ir pigiausiai suplanuoti keliones, manau, yra artimiausio dešimtmečio klausimas. Į tai bus orientuota mūsų transporto politika“, – sako susisiekimo ministras E. Masiulis.

Pasak ministro E. Masiulio, jau šiandien informacinės technologijos sparčiai diegiamos krovinių ir keleivių vežimo srityje, aktyviai naudojamos inžineriniuose transporto sistemos sprendimuose.

„Nepamirškime, kad 2013 metais startuoja globalioji Europos palydovinė navigacinė sistema GALILEO, kuri sukurs neribotas paslaugų transporto ir logistikos srityje teikimo galimybes“, – pabrėžė ministras E. Masiulis.

Intelektinių transporto sistemų (ITS) plėtra – vienas iš ES transporto politikos prioritetų. Šiuo metu daugelis Europos šalių aktyviai diegia ITS ir jomis paremtas paslaugas, siekdamos sukurti sąlygas sklandžiam keleivių ir krovinių judumui bei padidinti investicijų į transporto infrastruktūrą naudą.

Intelektinės transporto sistemos tampa vis svarbesne žmonių kasdienės veiklos dalimi. Inovatyvių eismo valdymo sistemų bei judumo paslaugų dėka keliaujama greičiau, saugiau ir patogiau. Prisidėdamos prie efektyvesnio esamos transporto infrastruktūros panaudojimo, ITS tampa galingu įrankiu, gerinančiu judumo sąlygas ir optimizuojančiu transporto veiklą.

Seminare dalyvaus Europos Komisijos Mobilumo ir transporto generalinio direktorato atstovai, Šiaurės ir Baltijos šalių susisiekimo sektorių kuruojančių institucijų atstovai, mokslininkai bei ITS sektoriaus verslo atstovai.

Renginyje bus pristatyta Europos ITS politika, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Estijos, Slovakijos bei Rusijos ITS plėtros ir politikos koordinavimo patirtis, Lietuvos ITS plėtros politikos prioritetai. Numatoma aptarti ITS diegimą regioniniu ir tarptautiniu lygiu bei svarbiausias Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo sritis ir perspektyvas.

Multimodalias intelektines transporto sistemas nagrinėjantį seminarą rengia Lietuvos Susisiekimo ministerija, Vilniaus Gedimino technikos universitetas ir Norvegijos transporto sektoriaus valdžios institucijos.

Seminaras vyks tarptautinės transporto ir logistikos parodos „Transbaltica 2010“ metu. Jau aštuntą kartą rengiama didžiausia Baltijos šalyse transporto paroda šiemet išsiskiria dėmesiu technologijų pažangai, joje akcentuojama intelektinių transporto sistemų ir paslaugų tema. Susisiekimo ministerija yra vienas iš šios parodos iniciatorių ir rengėjų.

Daugiau informacijos apie parodą ir seminarą pateikiama internete: http://www.litexpo.lt/lt/main/fairs?ID=23511, http://transp.lt/lt/transbaltica2010lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!