Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23215/getjar-vadovas-ilja-laurs-isrinktas-geriausiu-baltijos-saliu-verslininku/spausdinti/

„GetJar“ vadovas Ilja Laurs išrinktas geriausiu Baltijos šalių verslininku

Publikuota: 2010-05-11 18:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: GetJar Baltic, UAB

Pirmaujančios pasaulyje mobiliųjų aplikacijų platinimo bendrovės „GetJar“ vadovas Ilja Laurs tapo Baltijos šalių metų verslininku. Lietuvis šį pripažinimą pelnė Vašingtone įvykusiame metiniame Jungtinių Valstijų Baltijos fondo (USBF) forume.

„Džiaugiuosi kiekvienu „GetJar“ apdovanojimu, ypač kai esame įvertinami tarptautiniame kontekste. Dėl „GetJar“ plėtros į JAV ir kitas pasaulio rinkas Lietuvos vardas vis dažniau linksniuojamas tarp mobiliosios industrijos atstovų“, – sakė „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Laurs.

„GetJar“ vadovas Ilja Laurs išrinktas geriausiu Baltijos šalių verslininku

Baltijos šalių metų verslininko apdovanojimas – ne pirmas Iljos Laurs ir „GetJar“ įvertinimas. Pernai vasarą lietuvis buvo pripažintas vienu iš 40-ies įtakingiausių pasaulinės telekomunikacijų industrijos asmenų, taip pat gavo „Meffy 2009“ apdovanojimą, o gruodį Los Andžele „GetJar“ pelnė geriausios pasaulyje mobiliosios paslaugos titulą.

Prieš penkerius metus Lietuvoje sukurtas projektas „GetJar“ šiuo metu pirmauja pasaulyje mobilių aplikacijų platinimo srityje ir lenkia analogiškus „Nokia“, „Google“, „Blackberry“, „Microsoft“ ir kitų kompanijų projektus. Lietuviškame portale sukaupta daugiau kaip 65 tūkst. mobiliųjų aplikacijų. Kas mėnesį vartotojai iš „GetJar“ tinklo atsisiunčia per 60 mln. programų, o bendras atsisiųstų aplikacijų skaičius siekia daugiau kaip 900 milijonų.

Visuomeninė organizacija Jungtinių Valstijų Baltijos fondas siekia skatinti JAV kultūros, verslo ir politikos ryšius su Baltijos valstybėmis. Šis fondas vienija Lietuvos, Latvijos ir Estijos bičiulius Amerikoje, įgyvendinančius demokratijos ir laisvosios rinkos stiprinimo programas Baltijos šalyse

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!