Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23157/moksleiviai-kurs-energingiausias-dainas-apie-elektra/spausdinti/

Moksleiviai kurs energingiausias dainas apie elektrą

Publikuota: 2010-05-08 09:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Virtualios visuomenės naujienų portalas
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Siekdama paskatinti vaikus ir jaunimą domėtis elektros energijos reikšme ir apsaugoti nuo jos keliamų grėsmių, AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) organizuoja „Energingiausios dainos“ konkursą. Tai trečiasis bendrovės vykdomo edukacinio projekto „ElektroMagija“ etapas, kuris tęsis iki birželio 9 dienos. Konkurso laimėtojams organizatoriai dovanos energingą ir linksmą grupės „69 Danguje“ koncertą, specialiai sukurtą edukacinį filmuką apie elektros istoriją bei žymių Lietuvos žmonių gyvenimą „su ir be elektros“ ir kitus prizus.

RST komunikacijos skyriaus vadovės Kristinos Mažeikytės teigimu, „Energingiausios dainos“ konkurso idėja gimė po pirmųjų „ElektroMagijos“ konkursų, kurie buvo organizuoti praėjusiais metais. Juose dalyvavę daugiau kaip 500 Rytų Lietuvos mokyklų moksleiviai aktyviai kūrė savo rašinius, eilėraščius, piešinius, filmukus ir fotografijas apie elektros energijos teikiamą naudą ir saugų jos vartojimą. „Sulaukę didelio susidomėjimo „ElektroMagijos“ projektu supratome, jog kūrybiškumu pasižymi ne tik tie vaikai, kurie domisi tiksliaisiais mokslais ar technikos išradimais, susijusiais su elektros energija. Šį kartą padedami mokytojų savo išradingumą galės išbandyti visi moksleiviai kurdami ir patys atlikdami energingiausias dainas“, - sako K. Mažeikytė. Pasak jos, šio konkursu bendrovė nori priminti vaikams, kad pozityvios iniciatyvos ir geri darbai prasideda nuo vidinės energijos, kuri kaip ir elektra, žmogaus gyvenime yra labai reikšminga.

Nuo gegužės 6 d. iki birželio 9 d. Rytų Lietuvos mokyklų 5-8 klasių moksleiviai, norintys dalyvauti konkurse, turės pasirinkti mėgstamą dainą arba sukurti savąją, joje panaudodami žodžius, kurie atspindi energiją, draugystę, geras emocijas, pozityvias iniciatyvas bei nuotaikas. Konkurso dalyvių dainos bus pristatytos „ElektroMagijos“ svetainėje, už jas balsuos dainų atlikėjų draugai, mokytojai, giminaičiai. Registruojantis į konkursą ir pristatant energingiausią dainą, dalyviams bus primenama apie saugų elgesį su elektriniais prietaisais ir elektros tinklo įrenginiais, siekiant išvengti nelaimingų atsitikimų.

„Energingiausios dainos“ konkurso laimėtojams organizatoriai dovanos grupės „69 Danguje“ koncertą jų mokykloje, edukacinį filmuką apie elektros istoriją ir jos reikšmę žymių žmonių gyvenime bei ekskursiją į Energetikos ir technikos muziejų Vilniuje.

Pasak K. Mažeikytės, grupė „69 Danguje“ pasirinkta ne atsitiktinai. „Vaikų balso“ apdovanojimą laimėjusios grupės atlikėjos noriai įsitraukė į RST projektą, taip parodydamos rūpestį savo gerbėjais ir atkreipdamos jų dėmesį į saugų ir atsakingą elgesį su elektrą“, - sako K. Mažeikytė. Pasak jos, artėjant vasaros atostogoms, kuomet vaikai lieka be suaugusiųjų priežiūros ir gali prasimanyti įvairių riziką keliančių žaidimų šalia elektros įrenginių, toks priminimas labai svarbus.

Skelbdama „Energingiausios dainos“ konkursą, RST papildė ir „ElektroMagijos“ svetainę, kurioje vaikai gali rasti daug įdomybių ir žaidimų apie elektros energijos gamybą, jos tiekimą, atsinaujinančius energijos šaltinius, „elektrinius“ išradimus ir pirmąją pagalbą nukentėjusiems.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!