Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/23156/amerikieciai-ismatavo-socialiniu-tinklu-naudotoju-nerupestinguma/spausdinti/

Amerikiečiai išmatavo socialinių tinklų naudotojų nerūpestingumą

Publikuota: 2010-05-07 21:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Dauguma socialinių tinklų naudotojų skelbia apie save svarbią informaciją, kurią gali panaudoti nusikaltėliai, sakoma „Consumer Reports“ parengtoje kasmetinėje ataskaitoje „State of the Net“, rašo „TGDaily“.

Amerikiečiai išmatavo socialinių tinklų naudotojų nerūpestingumą

52% apklaustų socialinių tinklų naudotojų pateikia pilną gimimo datą, 21% nors kartą viešino savo vaikų nuotrauką, o 13% – jų vardus. 8% prisipažino, jog socialiniame tinkle skelbia savo namų adresą. 3% viešai informavo, kad išeina iš namų.

9% socialinių tinklų naudotojų prisipažino 2009 metais susidūrę su kenkėjiškomis programomis, internetiniu sukčiavimu, asmeninių duomenų vagystėmis arba įžeidimais. „Consumer Reports“ duomenimis, dėl kompiuterinių virusų, šnipinėjimo ir „fišingo“ programinės įrangos per paskutiniuosius porą metų JAV ekonomika patyrė 4,5 milijardų dolerių nuostolių. Per šį laikotarpį buvo apkrėsta 40% visų prie interneto prijungtų namų kompiuterių.

Vartotojų ataskaitų ir įvairių prekių testavimų užsiimančios bendrovės „Consumer Reports“ darbuotojai apklausė 2000 namie internetu besinaudojančių žmonių. Apklausa buvo vykdoma per internetą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!