Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/2314/rst-akcijoje-aktyviausi-sostines-kaimu-ir-vienkiemiu-gyventojai/spausdinti/

RST akcijoje aktyviausi – sostinės, kaimų ir vienkiemių gyventojai

Publikuota: 2005-10-21 13:55
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Rytų skirstomieji tinklai

Įpusėjo akcinės bendrovės Rytų skirstomieji tinklai (RST) spalio mėnesį vykdoma akcija „Prisipažink, nes būsi pagautas“. Kiekvieną dieną žmonių, prisipažįstančių kad neteisėtai naudojo elektros energiją, daugėja. Per dvi savaites RST sulaukė daugiau nei 50 skambučių iš įvairių bendrovės aptarnaujamoje teritorijoje esančių miestų ir gyvenviečių. Iš jų penktadalis prisipažino, o kiti nurodė neteisėtai elektrą naudojančius kaimynus ar giminaičius. Bendrovės specialistai teigia, kad šiuo metu tarp skambinančiųjų ir prisipažįstančių daugiausia – Vilniaus mieste, kaimuose ar vienkiemiuose gyvenantys žmonės. Gyventojai skambina vos išgirdę apie vykstančią akciją – skambučių padaugėja rajonuose pasirodžius dideliems spąstams – akcijos „Prisipažink, nes būsi pagautas“ simboliui.

RST Elektros tinklo direktorius Valdas Bancevičius teigia, kad prisipažįstantieji gana drąsiai kalba apie savo problemas ir noriai suteikia visą reikalingą informaciją. „Džiugu, jog tarp skambinančiųjų yra žmonių, mėgstančių tvarką, kurie nenuolaidžiauja kaimynams ir praneša apie kitus. Sulaukėme nemažai skambučių iš gyventojų, radusių pažeistus elektros apskaitos prietaisus, bet bijojusių prisipažinti, kad nebūtų surašomas neapskaitinis aktas“, - kalbėjo V. Bancevičius. Jis taip pat pabrėžė, kad bendrovė skambinantiems garantuoja visišką konfidencialumą.

Elektros tinklo direktorius teigė, kad inspektoriams atvykus pas prisipažinusiuosius, žmonės jaučiasi nejaukiai, tačiau kai problema būna išspręsta, jie lieka patenkinti. Dauguma teigia, kad pasinaudojo suteikta proga, nes jų problemos dėl elektros neteisėto naudojimo ar sugadintų apskaitos prietaisų buvo „paveldėtos“ įsigijus gyvenamąjį būstą.

Bendrovė anksčiau skelbė, kad surašant neapskaitinį aktą žala vidutiniškai siekia tūkstantį litų. Šį mėnesį surinkti duomenys tai patvirtina. Visą spalį bendrovės specialistai tikrino vartotojus pagal įprastą grafiką ir patikrinimų metu buvo išaiškinti 57 elektros grobstymo atvejai. Daugiausiai jų – Vilniaus ir Panevėžio rajonuose. Atšalus orams, bus organizuojami reidai ir gyventojai bus tikrinami dar intensyviau.

AB Rytų skirstomieji tinklai tiekia elektrą klientams Vilniaus, Panevėžio, Alytaus ir Utenos apskrityse bei dalyje Kauno ir Marijampolės apskričių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!