Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22917/panasonic-gaminiams-du-prestiziniai-tipa-apdovanojimai/spausdinti/

„Panasonic“ gaminiams – du prestižiniai TIPA apdovanojimai

Publikuota: 2010-04-26 16:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Panasonic

Du „Panasonic“ gaminiai gavo prestižinius TIPA („Technical Image Print Association“ – Techninės foto spaudos asociacija) apdovanojimus. Naujasis „Lumix DMC-G2“ skaitmeninis fotoaparatas su keičiamais objektyvais buvo pripažintas geriausiu pažangiu kompaktiniu fotoaparatu, o „Panasonic PT-AE4000“ namų kino projektorius – geriausiu ekspertinės klasės nuotraukų projektoriumi.

Technical Image Print Association (TIPA)

„Panasonic Lumix DMC-G2“ fotoaparatas yra pirmasis pasaulyje skaitmeninis fotoaparatas su keičiamais objektyvais ir galimybe valdyti jį liečiant peržiūros ekraną. „Lumix G Micro Sytem“ fotoaparatų serija pasižymi savo revoliucingomis naujovėmis – jos pirmasis narys „Lumix DMC-G1“ buvo pirmasis „Micro Four Thirds“ sistemos fotoaparatas su keičiamais objektyvais. Kurdama naująjį DMC-G2, „Panasonic“ stengėsi dar labiau supaprastinti jo valdymą ir įdiegė jutiklinį ekraną, kurį liečiant galima valdyti fotoaparato autofokusavimą bei fotografavimą.

Kaip teigė TIPA žiuri atstovas, panaudodama „Micro Four Thirds“ sistemos standartą ir sukurdama aparatą be veidrodinės sistemos ir optinio vaizdo ieškiklio, „Panasonic“ sugebėjo pateikti naujos kartos fotoaparatą, kuriame veikia realaus vaizdo peržiūros režimas, didelės spartos ir tikslumo kontrastinis autofokusavimo mechanizmas, didelės raiškos filmavimo funkcija ir dabar – jutiklinis ekranas su lietimu valdomu automatiniu fokusavimu.

„Lengvas „Lumix DMC-G2“ patyrusiems fotografams yra idealus fotoaparatas, skirtas visuomet nešiotis jį su savimi“, – sakė TIPA atstovas.

Kitas TIPA prizininkas – „Panasonic PT-AE4000“ projektorius yra didelės raiškos namų kino LCD projektorius, kuris patenkins ir labiausiai nusimanančius namų kino entuziastus bei audiovizualikos profesionalus. Projektoriuje naudojama nauja „Panasonic“ optinė sistema, jis rodo 1080p (1920x1080 taškų) raiškos vaizdą. Jo šviesumas siekia 1600 liumenų, kontrasto santykis – 80000:1, veikia 100Hz „Intelligent Frame Creation“ technologija, sumažinanti vaizdo neryškumą.

PT-AE4000 yra naujas žingsnis tobulinant pripažintą pirmtaką PT-AE3000, kuris buvo giriamas namų kino entuziastų dėl savo aukštos vaizdo kokybės. Nauja „Lens Memory 2“ funkcija projektoriuje įsidėmi iki 6 skirtingų mastelio ir fokusavimo pozicijų, ji gali automatiškai pakeisti vaizdo formatą iš 16:9 į 2,35:1 priklausomai nuo rodomo turinio.

„Namų kino entuziastai dabar gali džiaugtis 2,35:1 plačiaformačiu ekranu, kuris pašalina sinemaskopo problemą ir leidžia namuose mėgautis originalia, filmų bei TV režisierių sumanyta vaizdo kokybe“, – komentavo TIPA atstovas.

TIPA, sukurta 1991 metais, yra nepriklausoma asociacija, vienijanti vartotojiškos elektronikos žurnalistus, atstovaujančius 14 šalių Europoje, Pietų Afrikoje ir Amerikoje. Kiekvieną balandį asociacijos foto žurnalų redaktoriai susitinka Niujorke ir balsuoja už geriausius foto bei vaizdavimo technikos gaminius, kurie buvo išleisti praėjusiais metais. TIPA apdovanojimai teikiami už kokybę, našumą ir vertę, taip pat pažymi geriausiuosius savo klasėje produktus. Daugiau informacijos apie TIPA.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!