Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22812/kinija-kontroliuoja-kietuosiuose-diskuose-naudojamus-metalus/spausdinti/

Kinija kontroliuoja kietuosiuose diskuose naudojamus metalus

Publikuota: 2010-04-20 15:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Jungtinės Valstijos tapo beveik visiškai priklausomos nuo kompiuterių kietųjų diskų gamyboje naudojamų retųjų metalų, tarp jų – neodimo, kuris būtinas diskų magnetams, skelbia „ComputerWorld“.

Beveik 100 proc. viso pasaulio neodimo išgaunama Kinijoje, sakoma pranešime.

Kinija kontroliuoja kietuosiuose diskuose naudojamus metalus

„Kinija pradėjo naudoti retuosius metalus kaip vieną iš pranašumų, kuriuos gali pasiūlyti gamyklas statyti ketinančioms technologijų bendrovėms“, - JAV Kongreso Atstovų rūmų Mokslo ir technologijų komiteto posėdyje pareiškė Šiaurės Karolinos valstijos atstovas Bradas Milleris.

Daugiausia retųjų metalų JAV teritorijoje buvo išgaunama Mountain Pass kasykloje Kalifornijoje. Čia buvo kasamas ceris, lantanas, neodimas ir europis. Dėl aplinkosaugos sumetimų kasykla 2002 m. buvo sustabdyta, tačiau naujoji kasyklos savininkė bendrovė „Molycorp Minerals LLC“ planuoja atnaujinti metalų gavybą.

Vieną iš paskutiniųjų JAV bendrovių, gaminusią magnetus iš retųjų metalų lydinių – „Magnequench Inc.“ – įsigijo Kinijos bendrovė, kuri vėliau ją pardavė vienai Kanados įmonei, teigiama pranešime.

„Nors JAV vis dar turi techninės patirties šioje srityje, mes praradome būtiną infrastruktūrą lydiniams ir magnetams iš retųjų žemės metalų gaminti, o jų prireiks naujos kartos technologijoms“, - pareiškė „Molycorp Minerals LLC“ vadovas Markas Smithas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!