Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/2270/geriausi-fotografai-inicijuoja-nokia-nseries-matyk-naujai-konkursa/spausdinti/

Geriausi fotografai inicijuoja NOKIA NSERIES „Matyk naujai“ konkursą

Publikuota: 2005-10-15 13:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: NOKIA

Tarptautiniu mastu pripažintas fotografas Juergen Teller, svarbiausias Amerikos fotografas Philip-Lorca DiCorcia, apdovanojimus pelnęs Londono fotografas Nick Waplington, vienas gerbiamiausių Indijos dokumentinės fotografijos specialistų Raghu Rai ir garsus gamtos bei dokumentinės fotografijos atstovas iš Kinijos Jiancheng Dong vadovauja pristatytam NOKIA NSERIES „Matyk naujai“ konkursui.

Konkursas skelbia iššūkį karjeros siekiantiems fotografams iš viso pasaulio ir siūlo „fotografuoti naujai“, pasitelkus telefoną su megapikseline kamera. „Fotografuoti naujai“ – tai pažvelgti į fotografuojamą objektą kitu kampu arba užfiksuoti kažką visiškai naujo. Siekdami patraukti žmones dalyvauti konkurse, garsiausi profesionalūs fotografai patys fotografavo „naujai“ NOKIA N90 pažangiu vaizdo prietaisu. Daugiau nei 60 visiškai naujų nuotraukų, kurias sukūrė šie fotografai, galima peržiūrėti NOKIA NSERIES internetinės bendrijos tinklavietėje www.seenew.com, skirtoje mobiliosios fotografijos entuziastams.

Penki fotografai ne tik įkvėps dalyvius savo darytomis nuotraukomis, jie taip pat vertins juos ir įteiks neįkainojamą prizą – galimybę tapti jų asistentais ir praleisti kartu dieną fotografuojant.

„Tapę mobiliosios fotografijos idėjos pradininkais, dabar pirmieji rengiame naują įspūdingą fotografijos konkursą, - sakė Pekka Rantala, multimedijos rinkodaros skyriaus vyresnysis viceprezidentas, – „Matyk naujai“ konkursas siekia padrąsinti žmones ieškoti naujų mobiliosios fotografijos galimybių ir atskleisti naujus fotografijos talentus iš viso pasaulio. Tai unikalus konkursas, nes jį padeda organizuoti profesionalūs fotografai, o konkursas vyksta pasauliniu mastu.“

„Fotografija kaip tarpininkas vystėsi ir dabar ji mus supa visur, įvairiomis formomis ir gali vykti bet kuriuo metu. Telefonų kameros šiame procese atliko svarbų vaidmenį – jos leido fiksuoti vaizdą čia ir dabar, todėl atvėrė daug daugiau galimybių fotografuoti naujai“, - komentavo Nick Waplington.

Konkurse gali dalyvauti ne jaunesni nei 18 metų asmenys, turintys telefoną su megapikseline kamera. Registruotis galima iki 2005 metų gruodžio 16 dienos. Visus nuostatus ir sąlygas galima rasti adresu www.seenew.com.

NOKIA N90 telefonas yra svarbiausias produktų su kamera atstovas didelio našumo multimedijos prietaisų NOKIA NSERIES serijoje. NOKIA N90 telefonas su pažangiomis kameros savybėmis, leidžiančiomis kurti aukštos kokybės nuotraukas, yra pirmasis mobilusis prietaisas pasaulyje, turintis pranašesnę „Carl Zeiss“ optiką, taip pat dviejų megapikselių kamerą su automatiniu fokusavimu ir 20 kartų priartinimu, įmontuotą blykstę, makrokomandų režimą, leidžiantį fiksuoti ryškų vaizdą iš arti, ir aukštos kokybės vaizdo įrašus, kuriuos galima redaguoti prietaise.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!