Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22630/kinija-grieztina-interneto-kaviniu-veiklos-taisykles/spausdinti/

Kinija griežtina interneto kavinių veiklos taisykles

Publikuota: 2010-04-09 17:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kinijoje įvestos naujos taisyklės interneto kavinėms. Jei paaiškės, kad kompiuterių salėje yra daugiau kaip trys paaugliai iki 18 metų, tai kavinės licencija bus panaikinta.

Analogiškos sankcijos laukia verslininkų ir tuo atveju, jei kažkas iš nepilnamečių gaus prieigą prie „žalingų“ tinklapių. Kokios interneto svetainės yra žalingos įstatyme nenurodoma.

Kinija griežtina interneto kavinių veiklos taisykles

Kinijoje yra 81 tūkstantis interneto kavinių, kuriuose 4,7 milijono kompiuterių prijungti prie interneto. Kovo mėnesį viena iš valdžios atstovių, Jan Ci, pareiškė, kad derėtų uždaryti visas panašias įstaigas. Greitai interneto kavinių tinklo tinklapis, kurio savininke ji yra, dėl nežinomų aplinkybių buvo paralyžuotas.

Iš viso Kinijoje gyvena 384 milijonai interneto naudotojų. Tarp jų nemažai hakerių, kurie dirba valdžiai, nors pastaroji tai neigia. Neseniai paaiškėjo, jog Kinijos hakeriai įsilaužė į Indijos kompiuterinius tinklus ir pagrobė nemažai slaptų duomenų. Didžiausias dėmesys buvo skirtas karinei ir diplomatinei dokumentacijai, todėl kanadiečių ekspertai atakos organizavimu įtaria oficialią Kinijos valdžią.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Czian Juj šiuo klausimu pareiškė: „Aš nesuprantu kokiais įrodymais jie remiasi ir kas skatina juos tai daryti. Kibernetinės atakos – viso pasaulio problemos, su jomis reikia kovoti drauge“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!