Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22538/baigesi-google-rengtas-konkursas-sumodeliuok-savo-miesta/spausdinti/

Baigėsi „Google rengtas“ konkursas „Sumodeliuok savo miestą“

Publikuota: 2010-04-05 09:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Prieš kelis mėnesius „Google“ pasaulinei internautų bendruomenei paskelbė konkursą „Sumodeliuok savo miestą“ (angl. „Model Your Town Competition“), kurio pagrindinis tikslas – kaip įmanoma labiau autentiškai ir detaliai sumodeliuoti savo gyvenamo miesto ar miestelio trimačius pastatus. Balandžio 2 d. konkursas perėjo į paskutinę savo stadiją, kurioje iš penkių finalininkų, interneto vartotojų balsavimo būdu, bus išrinkta geriausiai atkurtas trimatis miesto modelis. Tuo tarpu tikrojo miesto mokykloms „Google“ paaukos 10000 JAV dolerių premiją bei nemažai reklaminių interneto paslaugų.

Į finalą pateko Barranco (Lima, Peru), Braunschweig (Niedersachsen, Vokietija), Donostia – San Sebastián (Gipuzkoa, Ispanija), Dursley (Gloucestershire, Jungtinė Karaluystė), West Palm Beach (Florida, JAV) miestų modeliai, kurių kiekvieną galite peržiūrėti vaizdo įraše ar tiesiog susiradę šias vietas „Google Earth“ programinėje įrangoje. Kitus konkurse dalyvavusius miestus galite peržiūrėti šioje svetainėje.

Visos konkurse dalyvavusios komandos savo gimtojo krašto urbanistiką modeliavo naudojantis „Google SketchUp“ ir „Google Building Maker“ programomis, o jų sėkmingi jų darbo vaisiai buvo įtraukti į „Google Maps“ žemėlapių duomenų bazę.

Kad ir kaip bebūtų gaila, tačiau konkurse nesudalyvavo jokie aktyvesni asmenys iš mūsų gimtinės, tačiau nepaisant to, skatiname visus susidomėjusius atiduoti savo balsą už kitų pastangas ir darbą iki gegužės 1-osios dienos. Po balsavimo pabaigos „Google“ ketina paskelbti nugalėtojus ir laimėtojų miestelyje savo lėšomis surengti puikų renginį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!