Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22505/jav-teisiami-tukstanciai-torrent-trackeriu-naudotoju/spausdinti/

JAV teisiami tūkstančiai „torrent trackerių“ naudotojų

Publikuota: 2010-04-02 11:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Nepriklausomų kino prodiuserių interesus ginanti amerikiečių bendrovė „US Copyright Group“ padavė į teismą daugiau kaip 20 tūkstančių „torrent trackerių“ naudotojų.

„US Copyright Group“ ruošia ieškinį dar prieš 30 tūkstančių vartotojų, kurie kaltinami neteisėtu kai kurių filmų atsisiuntimu.

Jei autorinių teisių savininkams paduoti ieškiniai bus sėkmingi, tai ateityje į teismą gali būti paduoti milijonai žmonių, rašo „The Hollywood Reporter“.

„US Copyright Group“ naudoja vokiečių firmos „Guardaley IT“ technologiją, kuri realiuoju laiku stebi „torrent trakerių“ duomenų srautus. Programa fiksuoja vartotojų IP adresus ir tikrina, ar siunčiamas failas apsaugotas autorinėmis teisėmis.

Vis dėlto abejojama, kad stambios bendrovės ryšis paduoti masinius ieškinius, kadangi nenorės sugadinti savo įvaizdžio. Amerikos garso įrašų kompanijų asociacija (RIAA) jau bandė teistis su 35 tūkstančiais žmonių, bet galiausiai atšaukė ieškinį, nes autorinių teisių savininkams tai virto piar-katastrofa. Be to, interneto tiekėjai nenoriai atskleidžia savo klientų asmeninius duomenis ir blokuoja jų prieigą prie interneto. Taip pat egzistuoja būdai, leidžiantys maskuotis kitų vartotojų IP adresais, o interneto tiekėjai dažnai suteikia vieną IP adresą grupei abonentų, todėl tikruosius pažeidėjus nustatyti būna sudėtinga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!